// Zorg algemeen

Sinusknoop en AVNRT ablatie

Donderdag heb ik een sinusknoop modificatie gehad i.v.m IST (inappropriate sinustachycardie). Oorspronkelijk zou ik deze ablatie krijgen in het Catharina ziekenhuis, maar nadat de wachttijd 3 keer was opgelopen en ik in november weer moet kunnen starten met stage (anders zou ik mij moeten uitschrijven) ben ik in wachttijdbemiddeling gegaan. In Antwerpen kon ik al binnen twee weken terecht.Tijdens de ablatie is er ook een andere ritmestoornis ontdekt (AVNRT). Deze stoornis is eigenlijk nooit zichtbaar geweest op een ECG. De AVNRT hebben ze volledig kunnen behandelen doormiddel van de ablatie.De sinusknoop modificatie is echter maar beperkt verlopen. Het grootste gedeelte waar gebrand zou moeten worden, zat tegen de middenrifzenuw aan. De cardioloog kon daar dus niet branden. Vanwege de pijn die ik had hebben ze medicatie moeten geven die ervoor zorgde dat mijn ritme weer daalde, waardoor ze ook niet verder konden branden. In totaal heeft alles ongeveer 4 uur geduurd.Direct na de ablatie had ik een erg hoog ritme in rust. Rond de 130 bij plat liggen. Uiteindelijk heb ik dit nacht er nog medicatie voor gekregen. 's ochtends mocht ik met ontslag met een hartslag van rond de 110 in rust. Medicatie was volgens de verpleging thuis niet nodig. Bu thuis heb ik in rust een hartslag van rond de 95-100. Een beschuitje smeren zorgt al voor een hartslag van 136. Met douchen zit ik op 154. Ik vroeg mij af of dit normaal is voor een sinusknoop modificatie? Gaat het ritme nog afnemen of betekend dit dat de modificatie mislukt is?Daarnaast zou ik in Eindhoven na de ablatie een tijdje bloedverdunners moeten slikken. Door mijn cardioloog in Antwerpen is echter niets voorgeschreven. Ik heb dit nagevraagd aan de verpleging en die gaf aan dat er normaal wel altijd bloedverdunners voorgeschreven worden na een ablatie maar dat het bij mij niet in de papieren stond. Wat zijn de redenen om geen bloedverdunners voor te schrijven? Alvast hartelijk bedankt.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    ,ik kan u alleen maar met klem adviseren in overleg te treden met degene die uw ablatie heeft verricht. Uw vragen zijn alleen door hem/haar goed te beantwoorden.Wel heel vervelend dat u heeft moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy