// Zorg algemeen

SInus Escape Complex

Beste,

Vandaag kreeg ik het hartfilmpje van de bedrijfsarts terug. Hierop staat dat ik een SINUS ESCAPE complex heb. Volgens de bedrijfsarts moet ik naar de huisarts gaan. Kan iemand mij hier vertellen wat het precies inhoud, want heb soms wel het gevoel dat mijn hart overslaat of een extra slag geeft. Na het bekijken van eerdere hartfilmpjes ECG blijkt dat ik vanaf 2017 al last heb van SINUS ESCAPE complex. Hoop dat iemand mij uit kan leggen wat het is, want de huisarts heeft pas volgende maand tijd voor een afspraak. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik weet ook niet wat een sinus escape complex is; ik kan uit de termen ook niets bedenken, want eigenlijk is elke sinusslag een escape beat. Ventricular escape complexes en atrial escape bestaan wel; dat zijn de gewone overslagen.In ieder geval kan het nooit gevaarlijk zijn. Als u er ook geen klachten van heeft, dan zou ik het rustig aan doen.Ik weet niet of het nodig is om naar een cardioloog te gaan. Als uw bedrijfsarts een ECG laat maken, dan moet hij of zij ook voor de gevolgen van de uitslagen verantwoordelijk zijn. Ik adviseer u eerst maar naar de huisarts te gaan; zij kunnen ECG's laten maken die ook door een cardioloog worden beoordeeld. Op deze manier maken we de zorg weer wat minder duur.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy