// Zorg algemeen

Sinds pacemaker implantatie puistjes op die zijde van de borst

Hallo!

Misschien een beetje een rare vraag omdat het niet echt hartgerelateerd is, maar ik wilde hem toch graag stellen. Niet geschoten is immers altijd mis. 

Sinds mijn pacemaker implantatie heb ik last van puistjes op mijn borst. Deze puistjes heb ik eerder nooit gehad. Ook beperkt het zich tot één kant van de borst, namelijk de kant waar de pacemaker geplaatst is. Ze zitten rond het litteken, maar ook wat lager. Mijn litteken is overigens ook niet helemaal mooi genezen, het heeft wat weg van een keloïd litteken. Dit terwijl het in eerste instantie een heel mooi en dun litteken was. 

Hebben jullie wel eens eerder van deze klachten gehoord? Of berust het op pure toeval? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Ook deze vragen kun je hier gewoon stellen en het is zeker geen rare vraag!Ik ben te raden gegaan bij de pacemakertechnici, dit zijn de mensen die de hele dag patiƫnten met pacemakers en ICD's op de polikliniek zien, om na te gaan of jou probleem vaker voorkomt maar dit is niet zo. Wel wordt vaker gezien dat een litteken wat blijft jeuken (tot ongeveer een jaar na de implantatie) en ook bindweefselvorming in het litteken komt helaas wel vaker voor, ook bij littekens die in eerste instantie goed lijken te genezen. Ik wil je adviseren om de huisarts een keer naar de huid te laten kijken. Het is namelijk erg belangrijk om infecties in het pacemakergebied te voorkomen.Succes ermee

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy