// Zorg algemeen

Shockwavethearpie

Goedemorgen hier ben ik weer even, heb al meerdere keren vragen gesteld,maar ben echt wanhopig,  omdat ik niet behandelbare angina pectoris heb en steeds meer achteruit ga, nu gaat de cardioloog mij aanmelden voor stamceltherapie. Maar ik heb ook gehoord over shockwavethearpie.wat ik lees en zie is dat minder belastend en ze doen het bij prof Vainer in Maastricht.verder kan ik er niet veel over vinden, ik heb ook ritmestoornisse (overslaan) en slik ook sotalol. Zou ik hier voor in aanmerking komen en weten jullie meer over deze therapie ? I

alvast heel erg bedankt voor het antwoorden weer


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • P T avatar
  Dat klopt, die behandeling werd in ieder geval in Utrecht gedaan, ik weet niet of dat nog steeds zo is. De betreffende specialist werkt inmiddels in Nieuwegein.

  0
 • Goedemorgen Hartelijk dank voor uw reactie op mijn vraag, ben mij er ook heel erg in aan het verdiepen, de shockwave heeft mijn favoriet omdat het niet belastend is, echter daar is nog niet zoveel bekend over, mijn cardioloog had het over stamceltherapie, maar dat is weer wat meer belastend, maar als het maar enigszins zal helpen ben ik al blij, omdat ik nu aan het invalideren ben.Het andere wat betreft het vernauwen met stent is dat in Utrecht, daar had mijn cardioloog het ook over, de neurostimulator is geen optie omdat ik benauwdheids klachten heb en kortademigheid.Graag hoor ik nog even van u of het inderdaad de behandeling van Utrecht is Alweer bedankt

  0
 • P T avatar
  Bij zogenaamde therapie-refractaire angina pectoris: angina pectoris waarvoor behandeling met behulp van dotteren/stenten of omleidingen niet (meer) mogelijk is, kunnen er nog aanvullende behandelingen ingezet worden. Sommige van deze behandelingen bevinden zich nog in de experimentele fase.Voorbeelden van dergelijke behandelingen zijn:- neurostimulatie: het sturen van impulsen naar de pijnzenuwen, waardoor pijnsensatie vermindert (enkele kleinere studies tonen voordeel van deze behandeling)- het vernauwen van het afvoervat van het hart met een speciale stent (onderzoek in gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift New England Journal of Medicine toont voordeel van deze methode op klachten)- shockwavetherapie (geringe hoeveelheid literatuur over)- stamceltherapie (wisselende resultaten in de literatuur)Er zijn dus verschillende vormen van behandeling. Het bewijs voor deze behandelingen is (nog niet) overweldigend. Sommige vormen zijn qua behandeling ingrijpender dan anderen. Goed om met deze info eens te bespreken met uw cardioloog.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy