// Zorg algemeen

Serie overslagen

Hallo,

Ik ben een man van 62 en heb al jaren last van hartoverslagen (SVES). Door de jaren heen kende ik perioden met meer en minder klachten. Ik gebruik er geen medicijnen voor.

Sinds enkele maanden heb ik er veel meer last van, maar lijken de klachten ook anders. Ik merk diverse keren per dag dat het hartritme "halveert". Vaak vallen er dan 3x achter elkaar slagen weg (slag/niets/slag/niets/slag/niets/slag/slag/...). Maar een aantal keer per dag gaat dit wel door tot 10 of 12 missers. Tijdens zo'n serie voel ik aan mijn pols dat die slagen ontbreken, maar ik voel in mijn borst wel een soort van siddering. Ik merk dit alleen maar in rust als mijn hartslag rond de 60 zit. Na zo'n serie gaat het hart netjes verder in het ritme van voor de serie. Het voelt dus anders dan bij extrasystolen waarbij ik de slag echt "uit de maat" voel.

Ik vraag me af of dit toch extrasystolen zijn of dat het iets anders is en of ik hier naar moet laten kijken. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • D V avatar
    Dank voor uw reactie. Ik vraag me nog wel af of het geen kwaad kan als er zo'n hele serie overslagen (10 tot 12) achter elkaar komen.

    0
  • L D avatar
    Dat zijn ook de extra-systoles, oftewel overslagen.U beschrijft het mooi. Uw hartslag halveert omdat u aan de pols de overslagen niet voelt, wat wordt veroorzaakt doordat zo'n overslag leidt tot minder output van het hart. De daaropvolgende normale slag compenseert daarvoor, geeft dus een grotere output, en dat kun je dan eventueel als een bons voelen.Dat u toch iets in de borst voelt, kan heel goed, omdat er wel degelijk bloed wordt doorgepompt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy