// Zorg algemeen

second opinion en zo ja waar?

Ik vrouw van 57 , geboren met atriumseptumdefect, deze is gesloten 1992, ik had wat klachten en er werd beloofd dat de wereld zou opengaan, wat helaas niet gebeurde, bleef klachten houden, de jaren daarna kreeg ik het idee van cardiologen dat het tussen mn oren zat, totdat 1 me terugriep na een echo (terwijl hij me eerst verteld had dat ik gewoon wat meer aan mn conditie moest doen, ondanks dat ik al sportte en tegenwoordig 3 x per week) en toen bleek dat ik non-comaction cadymiopathie. Dus aan de bloedverdunners en Lisinopril.

Maar tussen 2012 en 2014 kreeg ik ineens steeds een ontstoken hartzakje een keer of 5 in totaal (in die tijd had ik lyme trouwens, ) daarna bleef het op dat front rustig ik dacht al dat het weg bleef tot nu dan, want ik ben nu net hersteld van een ontstoken hartzakje, ik heb het er met mijn cardioloog (tussen 2012 en 2014 niet nu) over gehad en die zei: een ander is snel verkouden en jij hebt dit.

Ik heb licht hartfalen maar ben bang dat dus dus absoluut niet goed voor het hart is, je doet echt een jas uit.

Mijn vraag, wat nu te doen, hoe denkt U hierover, is het inderdaad onschuldig of zou ik een second opinion vragen maar dan zou ik het bij iemand willen doen die specifiek voor vrouwen is omdat het vrouwenhart toch wat anders is en vooral andere symptomen heeft


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    U heeft heel wat meegemaakt aan uw hart: een ASD, geopereerd daarvoor, LV-noncompaction-cardiomyopathie en steeds terugkerende pericarditis / ontstoken hartzakje. En ook nog hartfalen, schrijft u. Ik denk dat het belangrijk is dat u een cardioloog heeft waar u vertrouwen in heeft. Er zijn tal van uitstekende cardiologen in Nederland, misschien kunt u eens met uw huisarts overleggen met welke cardioloog in uw regio hij goede ervaringen heeft. Als u specifiek naar een cardioloog wilt die zich op vrouwen richt (wat op zich naar mijn mening niet hoeft bij de problemen die u heeft), dan zou u contact kunnen opnemen met de polikliniek van prof. Maas aan het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Zij richt zich specifiek op vrouwencardiologie. Ik hoop dat ik u zo een beetje op weg geholpen heb.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy