// Zorg algemeen

second opinion

Goededag,

Al diverse malen heb ik een vraag gesteld op dit forum. In november vorig jaar heb ik een ablatie gehad voor een boezemtachycardie in een ziekenhuis in Amsterdam. Helaas zijn de klachten daarna enorm toegenomen zodat normaal functioneren haast niet meer mogelijk is. Bukken, de trap op lopen,iets optillen zijn allemaal triggers. Ik snap niet hoe dit kan. Nou zou ik graag een second opinion in een ander ziekenhuis aanvragen. Mijn vraag is echter wat is een goed ziekenhuis voor een second opinion? IK woon in de omgevring van Amsterdam maar wil er ook wel verder voor reizen.  Mvgr.

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J L avatar
    nie,2½ jaar geleden via mijn ziektekosten verzekering een second opinion aangevraagd vanwege een uitzichtloze hartritmestoornis.Na grondig onderzoek een ziekenhuis gevonden met de meeste ervaring en relatief de minste klachten, ben ik voor hartritmestoornis in St Antoniusziekenhuis te Nieuwegein bij een zeer gespecialiseerde cardioloog te recht gekomen die me van die smerige medicijnen heeft afgeholpen door een ablatie (op 13-7-17) uit te voeren. De patiënten voorlichting is er heel duidelijk. Tot op heden heb ik geen klachten meer en kan ik alles doen en laten wat ik wil.Groetjes,

    0
  • P V avatar
    Jammer voor U dat de ablatie niet het gehoopte resulataat heeft gehad. Echter, ablatie van zo'n ritmestoornis is niet altijd even makkelijk; als cardioloog moet je de plek kunnen vinden waar de ritmestoornis vandaan komt, je moet dus tijdens de ingreep een goed opwekbare en stabiele ritmestoornis hebben, en je moet er met je catheter goed bijkunnen en een goede brandwond kunnen maken. En dan kan het soms ook nog eens zijn dat er een 2e of nog meer andere ritmestoornissen zijn...In Nederland worden dit soort ingrepen alleen gedaan in ziekenhuizen en door cardiologen die dit soort ingrepen veel doen en in het algemeen voldoende ervaring hebben. Een goede overweging is om het gewoon nog eens met Uw cardioloog in Amsterdam te bespreken.Overigens bent U bij ons altijd van harte welkom, in het hartcentrum van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven; maar onderweg passeert U dan nog 1 of 2 andere ziekenhuizen in Amsterdam, en ziekenhuizen in Utrecht (UMCU) en Nieuwegein, waar ook veel ervaring hiermee is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy