// Zorg algemeen

Schrikgevoel

Goedenavond,

Ik ben nieuw hier.

Ik heb kortgeleden voor het eerst boezemfibrilleren gehad.

Als een soort onderhoudsmedicatie mocht ik Bisoprolol slikken en bij controle bij de cardioloog 2 weken terug mocht ik daar mee stoppen.

 

Nu lijkt het soms alsof ik soms bij mijn hart heel kort een schrikgevoel krijg. Ik vind het lastig om uit te leggen want het duurt maar heel kort maar het heeft weg van het gevoel wat je weleens hebt als je schrikt net voor je in slaap valt. 

Omdat ik er onzeker van wordt ben ik vandaag bij de huisarts geweest maar die kon er niet echt iets mee, al dacht ze dat het niets was om je zorgen om te maken.

Echter, omdat ik dit gevoel ook weleens had vóór ik voor het eerst boezemfibrilleren had maakt het me een beetje onrustig.

Overigens duurt het maar heel kort en als ik op dat moment in mijn hals aan mijn ader voel klopt mijn hart gewoon rustig.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • S D avatar
  'voetballer'ik heb identiek hetzelfde probleem en het is inderdaad moeilijk uit te leggen of te omschrijven.heb jij er nog steeds last van? en heb je al meer info of nieuws over wat dit 'schrikgevoel' juist is.ik heb er constant last van en... it freaks me out! maak me super ongerust.alvast bedankt voor je antwoord.Groetjes,

  0
 • D P avatar
  Bedankt voor uw verhelderende antwoord!

  0
 • W J avatar
  'voetballer',het is niet zeker of het schrikgevoel dat je erv überhaupt een hart(ritme)probleem is. Als het dat wel is dan zijn het hoogstwaarschijnlijk overslagen. Dat zijn momenten dat het hart iets voor zijn beurt, vanuit de boezem of de kamer, elektrisch geactiveerd wordt, en daardoor iets te vroeg samentrekt. Dit kan dergelijke klachten geven. Overslagen zijn volstrekt goedaardig, en hoeven niets te maken te hebben met het boezemfibrilleren dat je hebt gehad. Het is overigens heel gewoon dat patiënten die een hartprobleem gehad hebben (bv boezemfibrilleren) zich daarna veel bewuster zijn van alles wat gebeurt in de borstkas, door de extra aandacht. In ieder geval, maak je over de klachten die je beschrijft geen zorgen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy