// Zorg algemeen

schildkliermedicijn en beozemfibrileren

ik ben een vrouw, 90 jaar. Sinds 2001 heb ik hevig boezemfibrileren. Het ontwricht mijn leven en ik ben heel onzeker geworden. Ablatie durfde ik niet aan. In 2013 is er een pacmaker DDD geplaatst. Daarmee zijn wel de duizelingen e.d verdwenen ,maar niet het fibrileren. In augustus dit jaar raakte mijn schildklier van slag, waarden 0.01 en 25. . de internist gaf mij als medicijn Carbimazol 5mg, 1 maal per dag. Vanaf de eerste dag is de boezemfibrilatie totaal verdwenen, ik weet niet wat mij overkomt.en ik kan mijn geluk haast niet op. De volgende week vrijdag moet ik naar de internist voor uitslagen, Er zitten knobbeltjes in de schildklier, schildkliertoni Hoe krijg ik het bij de internist voor elkaar dat ik die carbimazol kan blijven gebruiken en hoe komt het eigenlijk dat dit medicijn zo effectief is tegen het boezemfibrileren. De schildklierwaarden zijn nu 0,04 en 18 dus dat gaat ook vooruit. Bedankt alvast voor uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Allereerst wil ik zeggen dat ik het geweldig vind dat u als 90-jarige deze website heeft weten te vinden.U heeft een te snel werkende schildklier en dat wordt behandeld met carbimazol. We weten heel goed dat door een te snel werkende schildklier boezemfibrilleren kan ontstaan. De carbimazol gaat de overmatige productie van schildklier hormoon tegen en het lijkt daarom ook goed te begrijpen dat het boezemfibrilleren weer weg is. Bij iedereen met boezemfibrilleren moet een dokter dan ook altijd controleren of de schildklier wel normaal functioneert. De vraag is dus bij u is wel of de schildklier in 2001 ook al ontregeld was. Voor zover ik weet heeft carbimazol geen direct effect op boezemfibrilleren.Als de schildklier dus weer blijvend normaal werkt, dan zou de carbimazol weer gestopt kunnen worden en zal het boezemfibrilleren weg blijven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy