// Zorg algemeen

SCAD bij mannen

mijn man heeft de afgelopen tijd diverse klachten ontwikkelt van benauwdheid, druk tussen de schouderbladen, pijn in de kaken, pijn in de arm, een soort van angstig gevoel wat zich uiteindelijk heeft omgezet in druk op de borst. Hij heeft eerst een dag op de eerste hart hulp gelegen hier kwam niets uit wat niet poliklinisch verder onderzocht kon worden. Toen de klachten toenamen is hij later toch opgenomen. Uit de fietstest, de echo en het nucleaire onderzoek zagen ze een plek op het hart wat onvoldoende zuurstof kreeg. Dit in combinatie met de klachten toch reden voor catherisatie. Hier kwam uit dat er een fragiel vat is gezien, zijtak van de kransslagader mogelijk SCAD. Met veel pillen naar huis en hartrevalidatie. Klachten trokken eerst niet weg met medicatie en medicatie is aangepast. Omdat wij nog niet bij een cardioloog waren geweest hier afgelopen week afspraak gehad. Die gaf aan klachten, uitslagen etc. Matchen niet met elkaar dus stop maar met pillen, is waarschijnlijk niet je hart. 2 dagen gedaan, toename van klachten, toch maar weer begonnen en nu lijkt het goed aan te slaan. Alleen benauwdheid is er nog. Het lijkt erop dat ze het in Apeldoorn niet weten en ook op internet lees je weinig over deze aandoening  bij mannen. Hoe moeten we nu verder? Wieken os helpen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Er is inderdaad weinig bekend over spontane coronair arterie dissectie of SCAD. En omdat het vaker voorkomt bij vrouwen is er nog minder bekend over mn met SCAD. Als ik het verhaal goed begrijp is er überhaupt twijfel over deze diagnose bij de poli dokter. Het is natuurlijk zaak dat er duidelijkheid is over diagnose en dan kan verder gesproken worden over behandeling. Behandeling bij SCAD bestaat in de meeste gevallen uit medicatie. Als er twijfel bestaat is een second opinion soms een optie. Verder is het voor u interessant om ook op ons forum te posten, er zijn daar vast meer patiënten met deze diagnose actief.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy