// Zorg algemeen

Rust ECG

Stel dat er een tijdelijk zuurstoftekort is geweest (mini/tijdelijk hartinfarct), kun je dit dan zien in een periode erna op een rust-ECG? Of omgekeerd, indien een rust-ECG normaal is, kun je er dan vanuit gaan dat in voorgaande periode er geen tijdelijk zuurstoftekort is geweest (mini/tijdelijk hartinfarct)?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Helaas is een ECG geen conclusief onderzoek. In veel gevallen zal er wer er sprake is geweest van een hartinfarct een verandering optreden in het rust-ECG. Dit is echter afhankelijk van de locatie en grootte van het infarct (bij een groot infarct is dit meer waarschijnlijk) en hoeft dus niet perse zo te zijn. Deze ECG-veranderingen ontstaan doordat zich op de plek van het hartinfarct littekenweefsel vormt en littekenweefsel geleid geen elektrische activiteit. Wer u klachten heeft van angina pectoris (aanvallen van pijn op de borst, veroorzaakt door tijdelijk zuurstoftekort van de hartspier), zal dit op een later moment niet op het rust-ECG terug te zien zijn. In dit geval zal uw cardioloog, (afhankelijk van ernst en frequentie) aanvullend onderzoek, zoals een fietstest of een hartcatheterisatie uitvoeren, om kransslagaderproblemen uit te sluiten.Hopelijk is dit voldoende antwoord op uw vraag.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy