// Zorg algemeen

Ruis op buikslagader.

Hallo.

eerst mijn voorgeschiedenis maar even.Vijf en een half jaar geleden heb ik plots een bypass-operatie ondergaan.Daarvoor was ik al een hele poos niet fit en heb daarvoor in het ziekenhuis allerlei onderzoeken gehad.Er werd bij die onderzoeken niets gevonden,buiten dat ze bij een borstfoto een vergroot hart zagen.Daarom werd een echo van mijn hart gemaakt,maar daarop was helemaal niets te zien.Na alle onderzoeken kreeg ik van mijn huisarts te horen dat ik uitbehandeld was en wat conditie op moest gaan bouwen bij de fysiofitness binnen het gezondheidscentrum.Ik ben daar 2 keer geweest voordat het mis ging.Op een dag werd ik wakker,angstig,klemmend gevoel op mijn borst,duizelig,misselijk.Ik had een soort doodsangst en heb gevraagd of mijn vriend me naar de eerste hulp van het ziekenhuis wilde brengen.Daar zagen ze dat het mis was en ik ben de volgende ochtend gedotterd en van daaruit acuut naar een ander ziekenhuis gebracht voor de operatie.op dit moment voel ik me al een poosje af en aan grieperig,moe.Het gaat dagen goed en ineens is het weer mis.Daarom ben ik naar mijn huisarts gegaan en die stelde bij onderzoek vast dat ik een ruis op mijn buikslagader heb.Ze heeft me meteen doorverwezen voor een echo,die is maandag gemaakt en vandaag moest ik bellen voor de uitslag.Ik kreeg te horen dat de echo goed was en de doktersassistente wilde ophangen,maar ik wilde toch weten hoe het dan met die ruis zit.Ik heb nu voor volgende week dinsdag een verdere afspraak met de huisarts,maar de angst dat het weer helemaal mis kan gaan zit er bij mij goed in.Daarom ook mijn vragen;is die ruis gevaarlijk,waar moet ik bij mezelf op letten,moet ik rustig aan doen,enz.

Bij voorbaat dank.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P H avatar
    Dank voor uw antwoord.Ik overleg dinsdag met mijn huisarts en laat u even weten hoe het verder gaat.

    0
  • H P avatar
    Een geruis dat met de stethoscoop in de buik gehoord wordt, in het ritme van de hartslag, berust vaak op een vernauwing in een slagader. Dat zou de buikaorta kunnen zijn, maar ook een andere slagader, zoals de nierslagader.De huisarts kan u a.s. dinsdag misschien geruststellen, of u anders voor nader onderzoek naar een vaatchirurg verwijzen.Of uw moeheid en griepgevoel met deze te maken hebben betwijfel ik, maar daarover kan ik zelf lastig een uitspraak doen, omdat ik u nooit onderzocht heb.Laat u zich in deze goed adviseren door uw huisarts.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy