// Zorg algemeen

Rugpijn en pijn tussen schouders continue

Beste lezer,

Sinds 2.5 jaar gebruik ik Atorvastatine dosering 40 mg. Eerst van het merk Mylan en later Teva. Nooit problemen ondervonden.

Sinds februari is dat Ranbaxy geworden. Steeds een ander merk, maar ja dat moet van de zorgverzekering als het weer goedkoper kan :-( Vanaf half april tot nu aan toe last van zeurende pijn, vermoeidheid en krachtsverlies. 's Nachts en in de morgen is het het ergste

Komen deze verschijnselen van stapeling van verkeerde stoffen of is Ranbaxy de boosdoener ?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F S avatar
  Nee hoor dat is geen huisartsen protocol en ook niet opgelegd door de zorgverzekeraar. Het is mijn mening dat dit de meest effectieve manier is om te beoordelen of een bijwerking gerelateerd is aan een bepaald medicijn.

  0
 • K d avatar
  Goede morgen mevrouw ,Bedankt voor uw reactie.Daar ik voorheen nooit last heb gehad met statines maar de problemen pas met de Ranbaxy begonnen zijn én het feit dat veel meer mensen dezelfde problemen ervaren na overgang op Ranbaxy én het feit dat de problemen volgens wetenschappelijk onderzoek voornamelijk in de niet werkzame stoffen zitten die bij de verschillende merken niet hetzelfde zijn begrijp ik niet waarom de door u genoemde procedure eerst gevolgd moet worden.Mijn vraag daarom is: is die hervatting een huisartsenprotocol of wordt dit de huisartsen opgelegd door de zorgverzekering.

  0
 • F S avatar
  Spierpijn kan het gevolg zijn van het gebruik van statine maar kan ook vele andere oorzaken hebben. Je zou kunnen proberen om in overleg met de arts die het heeft voorgeschreven een week of twee te stoppen om te kijken of de klachten dan afnemen. Nemen ze af en beginnen ze weer als je herstart dan weet je dat het met de huidige statine te maken heeft en kunnen jullie kijken naar een alternatief. Succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy