// Zorg algemeen

Rood hoofd en verhoogde hartslag in rust.

Gisteren heb ik een wandeling gemaakt van 17 km incl. 2 pauzes. Toen ik thuiskwam heb ik nog een paar uur een rood hoofd gehad en een hartslag in rust van 100. Normaal is mijn hartslag in rust tussen de 50 en de 60. Het valt me vaker op, dat ik ook bij stress een enorm rood hoofd krijg. dat soms uren aanhoudt. Heeft u daar een verklaring voor?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C W avatar
    Dr. , Bedankt voor uw snelle en duidelijke reactie. Niets om me dus zorgen over te hoeven maken!Hartelijke groet,

    0
  • A M avatar
    De wandeling zal voor transpireren en vochtverlies hebben gezorgd. Dan gaat het hart sneller kloppen om toch de circulatie op peil te houden. Vandaar uw snelle hartslag. Het lichaam moet zijn warmte kwijt. Daarvoor verwijden Zich de bloedvaten, vooral in de huid en juist in die gebieden die aan de buitenlucht zijn blootgesteld. Vandaar uw rode konen. Bij stress is het mechanisme anders: dan zijn het de stress -hormonen die voor bloedvatverwijding zorgen

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy