// Zorg algemeen

ritmestoornissen terug: ablatie niet succesvol?

Hallo,

half september heb ik een efo en daarop volgend een ablatie gehad wegens avnrt, er is het eea weggebrand, en de testen daarna waren prima. (efo, branden en testen werden tegelijkertijd gedaan in de ok zonder narcose).

1 week voor de ablatie moest ik stoppen met metoprolol, na de ablatie mocht ik dit niet meer gebruiken omdat mijn hartslag wat laag was in rust, zei een cardioloog van de verpleeg afdeling. verder slik ik geen medicijnen.

De stoornissen waren zo goed als weg, soms een brandend gevoel op mijn borst maar de hartslag bleef heerlijk rustig, slapen ging ook prima.

Sinds 1 week heb ik al een stuk of 8 hartkloppingen/ritmestoornissen gehad, deze lijken erg veel op de ritmestoornissen die ik had voor de ablatie. (ineens een misselijk gevoel snel gevolgd door hartkloppingen die tussen de 120-140 liggen, wel regemlatig, na een paar minuten gaat de hartslag langzaam weer terug naar een normale ritme(rust hartslag).

6 weken na de ablatie heb ik wel een controle gehad bij cardiologie, ik had toen nergens last van en men besloot om mijn dossier terug te sturen naar mijn huisarts, waar ik as donderdag een afspraak heb wegens de stoornissen (of zijn het toch hartkloppingen?) van de afgelopen week.

Ik weet dat je pas na 3 (of 6?) maanden kan spreken over een geslaagde ablatie, maar ben best wel bang dat deze terug gekomen stoornis een oude bekende is.

Of ben ik te voorbarig?

 

alvast bedankt.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw onzekerheid, die ook wel terecht is. Ablatie van een AVNRT is in 95% succesvol. In mijn ervaring hebben veel mensen daarna nog wel eens het gevoel "dat het begint, maar niet doorzet". Dit gaat dan om overslagen, die iedereen heeft, maar die bij mensen met voorheen een AVNRT, wat nadrukkelijker wordt gevoeld, omdat die overslagen in het verleden de AVNRT konden starten. M.a.w. je lichaam is extra alert op die overslagen. Dat slijt vanzelf.Er zijn dus ook mensen bij wie er een tweede procedure voor de AVNRT moet worden uitgevoerd, omdat de eerste niet succesvol is.Het is nu voor u heel belangrijk om een ECG te hebben tijdens uw klachten. Op het controle ECG kun je niet zien of de behandeling gelukt of mislukt is. Als het een paar minuten duurt, zal er wellicht een Holter of een andere draagbare registratie thuis gedaan moeten worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy