// Zorg algemeen

Ritmestoornissen overgehouden na hartinfarct en hoesten

Goedemiddag, hier weer een vraag van mij(heb al meerdere gesteld)0ngeveer 6 weken geleden heb ik een vrij groot hartinfarct ondergaan, helaas was ik thuis en wist niet wat er gebeurde. Voelde mij erg ziek waaronder ook erge ritmestoornissen. Helaas nu na 6 weken heb ik ze nog steeds, sinds die tijd ben ik ook gaan hoesten, vooral als de ritmestoornissen erg opkomen, krijg vreselijke hoestbuien, bij elke slag slaat die dan over en voel mij er ook beroerd bij en benauwd. Nu is mijn sotalol opgehoogd van 3x 40 naar 4x 40, maar heb ze nog steeds. Mijn vraag is , die hoestbuien en ritmestoornissen heeft dat een verband ? 

Graag reactie alvast bedankt hiervoor.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • Hartelijk dank voor de reactie op mijn vraag weer.Het wachten is nu (met smart) op een berichtje van Leiden voor de stamceltherapie, of het daadwerkelijk kan doorgaan, ik ben voorgedragen, maar helaas is dit hartinfarct (toch als een donderslag ) er bij gekomen.Dus ik hoop echt dat ze wat voor mij kunnen doen. Dat is mijn enige redding!!!

  0
 • F S avatar
  Het is altijd moeilijk om te bepalen welke klachten een relatie met elkaar hebben. Het hebben van veel ritmestoornissen geeft vermoeidheidsklachten maar deze en de benauwdheid kunnen ook heel goed het gevolg zijn van het hartinfarct. 6 weken is nog kort. Gun jezelf de tijd om te herstellen. De tijd zal leren of de ritmestoornis in frequentie en hevigheid gaat afnemen. Indien dit niet het geval is dan is het goed om met je cardioloog de mogelijkheden voor een ablatie te bespreken. Sterkte

  0
 • Goedemorgen hartelijk dank voor uw bericht weer, ik slik geen van die medicijnen die mogelijk die hoest geven, wel heb ik ook s-avonds opgezeten benen en voeten, snachts 2-3keer eruit om te plassen, wat ik nooit eerder had. Inderdaad de sotalol helpt volgens mij niet, maarvik slik ik eigenlijk al jaren.Mijn man heeft het wpw syndroom en slikt ook sotalol, bij hem helpt het wel.Zijn die ritmestoornissen een kwestie van tijd? Van de herstelperiode ?Ik krijg zo ook vooral als ik moe ben en benauwd ben. Ik weet eigenlijk niet of dat dat weer van de ritmestoornissen komt of andersom. Moeilijk allemaal.Ze kunnen mij er geen antwoorden oo geven. Misschien zijn er anderen die dit ook hebben of hebben gehad.

  0
 • L D avatar
  Ik denk niet dat hoesten en ritmestoornissen een verband hebben in uw geval. Ritmestoornissen is een breed begrip; soms kunnen aanhoudende hartkloppingen onderbroken worden door hoesten.Sommige medicijnen die vaak gestart worden na een infarct, de ACE-remmers, zoals perindopril of captopril, hebben een droge hoest als bijwerking. Bespreek dus de volgende keer met uw cardioloog of 1 van uw medicijnen hierbij horen.Wel hoor ik soms dat het gevoel van de overslagen bij mensen een prikkel om te hoesten veroorzaken, alsof je het wil onderdrukken.Medicijnen, inclusief sotalol, werken vrijwel nooit om de overslagen te onderdrukken. Als u er echt veel heeft is ablatie de keuze.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy