// Zorg algemeen

Ritmestoornis hartkamer

Mijn pacemaker, die ik sinds juni 2015 heb i.v.m. een totaal AV-block, heeft recent voor het eerst een ritmestoornis in de hartkamer geregistreerd. Het ging om een achttal slagen van 180 per minuut, waarna het normale ritme (met pacemaker dus) weer terugkeerde. Ik heb er zelf niets van gemerkt. De pacemakertechnicus sprak over een kamertachyardie. Nu lees ik op de site van de Hartstichting dat deze stoornis in de wand van de kamer ontstaat op een specifieke plek, en dat dit goed te behandelen is in het geval het een serieus probleem wordt. Dat is het volgens mij niet (anders had ik het wel vaker gevoeld) maar in theorie kan een kamertachyardie ontaarden in iets levensbedreigends (waar de pacemaker geen invloed op heeft). Ik moet op 13 april weer bij de cardioloog zijn. Ik vroeg mij toch even af of dat vroeg genoeg is, of dat dit toch een signaal is dat eerder aandacht behoeft.

Vriendelijke groet,  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Er is geen reden om nu acuut actie te ondernemen, en u kunt dat goed op 13 april bespreken. Een kamer ritmestoornis is zeker niet altijd gevaarlijk. Als de hartfunctie verder goed is, en u heeft er niets van gevoeld dan is er geen enkele reden tot paniek. We zien vaker bij mensen bij wie langdurig het hartritme wordt gemonitord, dat er dergelijke VT's aanwezig zijn.Het belang van deze VT wordt dus bepaald door wat er verder met uw hart aan de hand is, en dat weet ik niet. Als u ooit een infarct heeft gehad, of een erfelijke hartziekte, dan heeft zo'n VT betekenis.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy