// Zorg algemeen

ritmestoornis en laag voltage

Eerst een stukje "geschiedenis" (heb hier eerder op het forum een vraag gesteld). Ik ben al jaren bekend met overslagen. En in 2008 is er op het Holteronderzoek eenmalig een VT gezien. De afgelopen jaren 2x een MRI scan gehad van het hart, elk half jaar controle bij mijn cardioloog met de nodige onderzoeken (holter, eventrecorder, echo en fietstest). Een second opinion elders. Vorig jaar vond mijn cardioloog het raadzaam een genetisch onderzoek te doen vanwege mijn verlengde QT-tijd. Hier is echter geen genetische afwijking gevonden. De overslagen nemen de laatste jaren alleen maar toe, zo ook de duur van de overslagen. De afgelopen weken in toenemende mate. Gisteren weer bij de huisarts geweest. Zij voelt aan de pols mijn overslagen. Echter bij het ECG geen "gevangen". Wel geeft het ECG wederom een laag voltage aan. Is sinds 2015 ook bij de cardioloog het geval. Vraag me wel sterk af wat dit lage voltage precies inhoudt aangezien ik zeer smal ben. Maak me hier toch wat ongerust over. Vandaag van 1,25 mg bisoprolol overgestapt naar 2,5 mg. Kijken of de overslagen hiermee wat verminderen. In overleg met de poli is er besloten om volgende week een nieuw Holteronderzoek te doen. Eind december staat mijn controle afspraak bij de cardioloog. Blijf me zorgen maken om het feit dat dit alles ( VT + overslagen + verlengd QT tijd + laag voltage) toch een hartaandoening is. Denk er zelfs aan nogmaals een second opinion aan te vragen. Misschien kunt u mij hier in adviseren?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B V avatar
    Dr. ,Zou ik bij u op de juiste plaats zijn voor een second opinion? Of zou u mij een collega adviseren?Ik hoor het graag.

    0
  • L D avatar
    Ik kan begrijpen dat u ongerust bent. Er zijn bij u meerdere onzekerheden, en dat is heel vervelend.Laag voltage op het ECG kan veel betekenen; inderdaad overgewicht, maar ook grote longinhoud, maar ook een verslechtering van de hartspier. Omdat de MRI en echo normaal zijn, dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.Een Holter is inderdaad een goede volgende stap.Ik kan me voorstellen dat u nog een second opinion overweegt, en dat is ook geen gek idee omdat de diagnose niet rond is. Het zou gek zijn dat u 3 afzonderlijke verschillende problemen aan uw hart heeft. Het is het meest waarschijnlijk dat er een overkoepelend probleem is, maar dat dat nog niet is gevonden.Ik hoop dat u begrijpt dat ik dat zo, via de website ook niet kan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy