// Zorg algemeen

Ritmestoornis ellende

Ik ben al een tijdje mijn ritmestoornissen aan het onderzoeken. Heb 1,5 jaar geleden minimaze operatie gehad (boezemfibr.). Mijn cardioloog neemt de ritmestoornissen die ik nu ervaar niet serieus. En omdat ik ze niet elke dag heb, is het lastig om goed vast te leggen. Maar ik word er behoorlijk beroerd van. Een Reveal wilde hij niet plaatsen omdat hij vindt dat de risico's niet opwegen tegenover de baten (ben erg ontstekingsgevoelig). Of was het geld op eind 2015? Heb via de huisarts nu een holter. Deze heb ik bijna een maand, maar de foute ritmestoornissen nog niet kunnen vangen. Timing is beroerd, want ben door een kleine ingreep veel thuis geweest. Dus heel weinig stress en weinig beweging enz. Volgende week gaat de holter terug. Langer gaat niet, want ik kan niet tegen de plakkers en pleisters... Daarom wilde ik ook een Reveal... Ben benieuwd of de ritmestoornissen een verband met elkaar hebben. Ik denk dat het boezemfibr. terug is. Maar wat zijn de andere 2?

Ritme 1: vanuit rusthartslag (70) verdubbelt mijn hartslag uit het niets. Schiet na 2-20 minuten ook weer zelf terug naar de 70. Afgelopen 2 keer had ik ervoor veel overslagen. Heb een deel wel op een ecg staan, maar niet de hele periode.

Ritme 2: boezemfibrilleren? Snelle en onregelmatige hartslag. Word er snel beroerd en flauw van. En nadien ben ik helemaal gesloopt (bleek, moe, trillerig, flauw). Ik herken het gevoel.

Ritme 3: komt alleen in de nacht voor rondom slapen. Mijn hart gaat opeens heel snel kloppen (lig op rechter zijde). Voelt erg naar en ik zak direct weg. Duurt korter dan 30 seconden, maar is even heel heftig. Daarna schrik ik goed wakker en zakt mijn hartslag weer terug naar normaal. Best beanstigend omdat ik hiervan soms ook een wegraking heb.

Kunt u aangeven of er een relatie is tussen de ritmestoornissen. Kan het zijn dat de 3e vanuit de kamer komt? Ik wacht het resultaat van het holteronderzoek af en ga dan een nieuwe cardioloog zoeken. Want ik wil de ritmestoornissen onder controle brengen, zodat ik weer verder kan met mijn leven.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • M B avatar
    Komt bij mij hooguit om de 3 maanden voor. Wat ik dan doe, enkele tips bij ritmestoornissen:- ga rustig op de buik liggen in een goed ventilerende kamer. Raam open mag best in de winter. - maak polsen en voorhoofd nat met koud water- zorg voor afleiding: muziekje radio of een gesprek. Als het weer afzwakt ga dan op de rug liggen, daarna zitten en stukje lopen.

    0
  • M M avatar
    Bedankt voor uw snelle reactie.Mijn cardioloog had het voor ritme 1 over een SVT. Heb een ecg van 30 seconden, maar hij kon het niet goed genoeg zien helaas. Heb ook run PACs en vaak PVCs bij lichte inspanning (multifocus). Wat ik alleen raar vind is dat hij geen Reveal plaatst. Of via EFO opwekt. Ik heb ze niet dagelijks, maar ben vrijwel elke dag licht in het hoofd (al ruim 2 jaar). En als ik ze heb, heb ik er erg veel last van. Zit er niet op te wachten dat zo'n ritmestoornis overslaat naar de hartkamer. Daar zit toch wel wat angst. En wil echt niet weer maanden thuiszitten. Begin uari heb ik de uitslag van het holteronderzoek. En dan ga ik een nieuwe cardioloog zoeken. Zit nu in het AMC (Amsterdam). Dan hopen dat ik ze een keer kan vastleggen, zodat ik behandeld kan worden.

    0
  • L D avatar
    Op grond van uw verhaal zou het kunnen zijn dat er sprake is van een boezemflutter (ritme 1), boezemfibrilleren (ritme 2) en overslagen uit de hartkamer of hartboezem (ritme 3).Je kunt dat alleen zeker weten door op het moment van de ritmestoornis een registratie, zoals Holter, te hebben. Dit betekent soms dat je wat langer moet wachten, als, zoals bij u, de ritmestoornissen niet vaak optreden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy