// Zorg algemeen

Ritme aanvalletje na pvi ablatie

Beste mensen

afgelopen september ben ik (42 man) geableerd aan lone aanvalsgewijs (in 4 jaar ongeveer 7 aanvallen van max 12 uur) atriumfibrilleren. Ik slik inmiddels geen medicijnenen meer. Wel heb ik nog regelmatig (elk uur een stuk of wat) hartoverslagen. Deze had ik voor de ablatie ook. Tot op heden geen AF meer gehad.

Gisteren had ik plotseling een stoornis in mijn hartritme van maximaal 10 minuten. Ik  constateerde plotseling een rare sensatie en voelde me ook niet helemaal lekker. Enigszins in paniek voelde ik aan mijn pols en constateerde een te snelle maar regelmatige hartslag met om de zoveel slagen een overslag. Na 5 minuten werd het rustiger en herpakte ik mij en na in totaal 10 minuten was alles weer normaal. Mijn gezondheid is goed maar ben wel oververmoeid (veel onderbroken nachten).

Nu mijn vragen over wat dit geweest zou kunnen zijn:

1. Zou het een mini AF aanval geweest kunnen zijn?

2. Iets anders. Maar wat dan?

Ik ben benieuwd naar uw antwoord. Met dank voor dit prima forum.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Wat u beschrijft doet mij het meest denken aan een ander type ritmestoornis, een atriale tachycardie. Die komen ook uit de boezem, maar zijn regelmatig. Vaak ontstaan ze vanuit de littekentjes die zijn aangelegd bij de ablatie voor boezemfibrilleren. Het kan zijn dat er een een kleine elektrische doorgang is ontstaan in de ablatie-littekens, waardoor er een elektrische circuit ontstaat. Het is bij u kortdurend geweest, en ik denk dat het het is om gewoon even af te wachten. Je ziet nog als eens dat het bij 1 keertje blijft. Als het erger zou worden is het alvast goed om te weten dat deze ritmestoornissen over het algemeen goed te behandelen zijn, ook al had u het liever natuurlijk niet gehad.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy