// Zorg algemeen

Risicopatiënt en corona, Hoe te handelen?

Hallo,

Nu Covid-19 volop aan de gang is en ook zijn reis naar Noordeuropa heeft gemaakt vraag ik me af hoe je daar nu als risicopatient op moet reageren. Voor griep haal ik netjes ieder jaar een griepprik, maar voor dit type coronavirus zijn er nog geen vaccinaties beschikbaar.

Zelf werk ik in een firma waar internationaal (ook met Azië, Noord-Italië) gewerkt wordt. Buiten goed handen wassen en de eigen werkplaats regelmatig schoonhouden kan ik weinig doen.

Hoe moet je hier nu als risicopatiënt mee om gaan zonder mee te gaan in paniekverhalen?

Groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Het is amelijk dat de meeste hartpatiënten een verhoogd risico lopen, en dan vooral mensen boven de 65 jaar met een verminderde hartfunctie. Er zijn zeker ook hartpatienten waarbij het risico niet extra verhoogd is, zoals bij jonge patiënten met een elektrische hartziekte. Het is belangrijk dat je als hartpatiënt alert bent op klachten. Neem bij koorts en luchtwegklachten, zoals hoesten of kortademigheid telefonisch contact op met je huisarts. Ga niet direct naar de huisarts of het ziekenhuis. Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je al de aanbevolen vaccinaties hebt gehad, zoals de griepprik.Advies hartpatiënten•Wees alert op klachten•Zorg voor vaccinaties, zoals griepprik•Reis niet naar gebieden waar het virus is uitgebroken•Blijf uit de buurt van besmette of zieke personen•Was je handen regelmatig •Zit niet met je handen aan je mond en nies en hoest in de binnenkant van je elleboog

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy