// Zorg algemeen

Richtlijnen behandeling AF

Op de website van de NVVC is het een en ander te vinden over diagnose en behandeling van AF, echter stamt deze richtlijn uit 2003. Ergens heb ik gelezen dat er vrij recent een udpate is geweest van de richtlijn. p http://www.cvgk.nl/d/3029/nieuwe-esc-eacts-richtlijnen-over-atriumfibrilleren vind ik wel wat informatie over een update. 

Welke richtlijn wordt er in Nederland momenteeel gehanteerd?

Binnenkort heb ik weer een gesprek met mijn cardioloog en gezien mijn leeftijd (45) en grote sportwens wil ik graag in aanmerking komen voor een ablatie. Ik zou graag goed geïnformeerd het gesprek willen voeren over de (on)mogelijkheden. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Interessant dat u de professionale richtlijnen bestudeert!De Nederlandse richtlijnen zijn altijd ondergeschikt aan de Europese richtlijnen, die via de ESC worden gepubliceerd. Hiervan is de laatste versie afkomstig uit 2015; gedeeltelijk richtlijnen omtrent andere zaken bij AF zijn ook in 2016 gepubliceerd.De NVVC is dan ook een "dochter" van de ESC.Als ik uw gegevens even vrij interpreteer, dan zie ik geen reden om u niet te ableren. Inmiddels is ableren bij mensen die nog geen anti-aritmische medicatie hebben gebruikt, al geaccepteerd en onderschreven door de internationale verenigingen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy