// Zorg algemeen

Resultaten ECG

Goedenavond,

Al geruime tijd ben ik flink vermoeid en zit ik in een medisch traject om hiervan de oorzaken te vinden. Waar eigenlijk altijd de resultaten na bloedprikken in orde zijn, afgezien van afwijkende leverwaardes die bekend waren en onderzocht in een echo, wordt er eigenlijk nooit een echte goede reden gevonden.

Wel weet ik dat ik door mijn werk veel met stress te maken heb en ik regelmatig mijn eigen grens niet stel en hier dan over heen ga. Ik ben hoogstwaarschijklijk oververmoeid door mijn werk en zit tegen een burn-out aan. Hier wil ik uiteraard alles aan doen om dat te voorkomen, dus heb ik na een recentelijk incident pas op de plaats genomen.

Ik voelde mij vorige week vrijdag niet heel fit maar besloot toch te gaan werken. Tijdens mijn werk werd het gevoel steeds meer en hierdoor heb ik besloten contact op te nemen met een huisarts in de omgeving en ben ik na controle doorgestuurd naar de cardiologie van het dichstbijzijnde ziekenhuis. Hier heb ik van 15:00 tot 23:00 gelegen en diverse onderzoeken gehad waaronder bloedonderzoeken en een ECG, daar waar ik weinig verstand van een ECG heb zegt de uitslag mij dan ook helemaal niks. Ik mocht om 23:00 naar huis en kreeg een doosje metoprolol mee om de hartslag te 'temmen'.

De uitslag van het ECG was als volgt en roept bij mij vraagtekens op:
Sinustachycardie 105/min, horizontale as, icLBTB (QRS 124ms), QTc 486ms, trage R-progressie, vlakke T III en geen verdere STT-afwijkingen.

De huisarts zegt niet alles precies qua termen en waardes te weten. Na zoeken op diverse termen, begon ik mij toch redelijk zorgen te maken. En zit ik toch met een aantal vragen:

- Is het realistisch dat ik door de cardiologie niet ben doorverwezen naar een cardioloog in mijn eigen ziekenhuis met dit ECG-resultaat?
- Wat houdt het 'icLBTB' in? Alleen het LBTB zet mij iets en maakt het er niet beter op.
- Het langere QTc tijd zou mogelijkerwijs een 'lange QT syndroom' kunnen zijn? Of kan dit door de stress zo'n lange tijd aangeven?
- De trage R-progressie kan kwaad? Of kan dit een momentopname zijn? Op internet vind ik dit als mogelijke gevolgen van eventueel infarct (wat ik mij sowieso niet kan herinneren).
- Vlakke T III gaf mij alleen informatie over mogelijk kaliumtekort, maar dit is in de bloedwaardes normaal.

P.S: Ik ben zo hypochondrisch als het maar kan zijn, ik heb eigenlijk nergens last van behalve duizeligheid (eventueel door de metoprolol) maar ben al weer flink aan het doemdenken.

,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R B avatar
    Goedemiddag,Bedankt voor uw antwoord. Inmiddels ging het door de medicatie al een stuk beter, preventief is een holteronderzoek gedaan en daar zijn geen afwijkende resultaten uit gekomen.Nu zit mij toch iets lichtelijk dwars, al geruime tijd merk ik bij het liggen in bed mijn hart duidelijker bonzen dan voorheen. En merk ik dat bij een kleine inspanning, het verschuiven van mijn benen in bed bijvoorbeeld, mijn hartslag al stijgt van ongeveer 65 naar rond de 85. Is dit normaal bij zo’n kleine inspanning? Ook bij het slikken of proberen weg te schrapen van taai slijm, vliegt de hartslag met ongeveer 20 - 30 slagen omhoog... ,

    0
  • P V avatar
    Als U zich zorgen had moeten maken, hadden ze U niet naar huis gestuurd, dus, geen zorgen.Ik heb het ECG zelf niet gezien, dus ik kan er eigenlijk niets over zeggen. Er blijkt alleen een hartfrequentie van 105 slagen per minuut, dit is een beetje hoog, maar dat zou wel bij wat stress kunnen passen. Er zal geen block van de linker bundel zijn, dat geeft andere getallen dan worden beschreven, ook zult U geen lang QT-syndroom hebben, en die R-voltages zeggen weinig.Ik denk dat alles bij de hypochondrie past, als er iets aan de hand zou zijn geweest had de cardioloog wel verder onderzoek laten doen. Geen zorgen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren