// Zorg algemeen

resten na dottering

Is het mogelijk dat door het dotteren van een kransslagader resten achterblijven en verderop in dezelfde kransslagader een nieuw infarct veroorzaken.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P A avatar
    ,Bedankt voor het antwoord. Ik heb recent een 2-e infarct gehad en 20 april 2013 had ik mijn 1-e.Voor die tijd nooit problemen gehad en kern gezond. (geen enkele risicofactor) Na het 1-e infarct heb ik 1 1/2 jaar vage klachten gehad. Met name ook door de Simvastatine veroorzaakt. Ik gebruik nu Pravastatine wat wel goed/beter gaat.Ik herstel nu (lijkt wel) veel sneller. Mijn vermoeden was dat er de 1-e keer iets was achter gebleven, dit zou dus kunnen gezien het antwoord. Ik hoop dat mijn pech nu voorbij is. Ik ben een beetje bang geworden voor herhaling.Ik had na het 1-e infarct ook boezemfibrillatie die nu weg is (nog wel). Misschien dat deze AF ook wel door de restverstopping werd veroorzaakt!?gr.

    0
  • P T avatar
    Dotteren is een behandeling waarbij een vernauwing in een bloedvat wordt opgeheven door een ballon in de vernauwing op te blazen. In de meeste gevallen wordt dan ook een stent (soort balpenveertje) achtergelaten. Een vernauwing bestaat meestal uit vetrijk materiaal (oa cholesterol) en vaak ook kalk. Ook kan er sprake zijn van bloedstolsel bij de vernauwing. Bloedstolsel zien we met name bij mensen die met spoed gedotterd moeten worden. Hoewel de dotterbehandeling een zeer effectieve manier is om een vernauwing op te heffen kan er soms ten gevolge van de dotterbehandeling vet, kalk of bloedstolsel naar verderop in het bloedvat schieten. In sommige gevallen kan dat dan leiden tot een hartinfarct verderop in het bloedvat.

    0

Je moet Inloggen om te reageren