// Zorg algemeen

repolarisatiestoornis?

Hallo,
Ik wil graag weten hoe ik kan duiden dat ik bij elke fietstest negatieve t toppen in rust heb. Bij inspanning worden ze positief, om in rust weer negatief te worden.
achtegrond:
Ik ben vrouw, 50 jaar en heb 6 weken geleden een flinke prinzmetal episode doorgemaakt. De ene cardioloog noemt dat een infarct, de andere zegt dat dat zo niet genoemd kan worden, omdat er geen hartemzymen zijn aangetroffen. 
Ik neem deel aan de hartrevalidatie en daar is me al opgevallen dat ik me in rust of lichte inspanning vaak belabberder voel dan wanneer ik op de trainfiets zit. Anders vaak moe, licht benauwd. Ene dag beter dan de andere. Kan dat met een repolarisatiestoornis te maken hebben? Ik kan weinig info vinden. De pompfunctie van mijn hart is 49%. Dat is redelijk, begrijp ik. Ik fiets 140% van wat verwacht kan worden van mijn doelgroep. De laatste cardioloog i.o. (ik zie steeds iemand anders) deed daarom leek het nogal luchtig, maar ondertussen voel ik me bij normale bezigheden helemaal niet zo lekker en ben ik nog steeds niet aan het werk, daar baal ik van. 
Ik slik betablokker en bloeddrukverlager. Is die bloeddrukverlager slim als ik me met een hoge bloeddruk (fietsend) blijkbaar wat beter voel? 
Verder slaap ik niet heel goed, heb soms nog een lichte aanval snachts waar de spray onder de tong goed bij helpt. Ik moet ook erg vaak plassen 's nachts (keer of 6 soms), maar er is geen sprake of spoor van suikerziekte.
Er is een aanvraag voor een mri gedaan, maar dat had geen haast volgens de cardioloog. (bij mij wel natuurlijk, want ik wil weer aan het werk, maar er zijn vast ernstigere zaken)
Op een rijtje:
wat kunnen die negatieve t toppen betekenen?
is er een verklaring waarom ik zo goed kan fietsen, maar me toch niet lekker voel?
Heeft de pompfunctie er iets mee van doen, of staat dat er helemaal los van?
Vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Mijnheer ,Dank voor uw antwoord! Heel prettig.Ik ga zeker over de medicatie praten met de cardioloog. groet,

    0
  • P T avatar
    U zit met veel vragen. Ik probeer uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.wat kunnen die negatieve t toppen betekenen? --> aan enkel negative T toppen kan geen diagnose of specifieke betekenis gekoppeld worden. De totale informatie van een patient (volledige dossierkennis) is nodig om dit te kunnen plaatsen.is er een verklaring waarom ik zo goed kan fietsen, maar me toch niet lekker voel? --> daar zijn zeer veel mogelijke oorzaken voor. Het is zeker mogelijk dat je je niet lekker voelt ondanks een goed inspanningsvermogen. Heeft u met u cardioloog wel eens over de mogelijkheid van medicatie bijwerking gesproken?Heeft de pompfunctie er iets mee van doen, of staat dat er helemaal los van? --> uw pompfunctie is weliswaar getalsmatig wat verminderd, maar als u 140% fietst is dat een teken datb uw pompfunctie voldoende is om forse inspanning te leveren. Effect van de pompfunctie op uw klachten is dus minder waarschijnlijk.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy