// Zorg algemeen

Remodellering (Afib/Aflut)

Gewoonlijk is de aanname dat na meer of langere episodes Afib/Aflut het hart 'went' aan de verstoring en de celstructuur verandert (remodelleert). Waardoor het tegengaan van de ritmestoornis steeds lastiger wordt. Kan dat proces ook omgekeerd verlopen: dat door het wegnemen van triggers de overgevoeligheid geleidelijk normaliseert?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Niet bij iedereen, maar er zijn duidelijke aanwijzingen dat in veel gevallen inderdaad het hart weer de goede kant op verandert, waardoor de kans op boezemfibrilleren weer kleiner wordt. De boezem wordt na ablatie vaak weer kleiner waardoor boezemfibrilleren ook minder voorkomt. We weten dat er veel mensen zijn bij wie de littekens niet volledig zijn, terwijl het ritme toch goed blijft. Dat laatste heeft wellicht te maken met wat u veronderstelt.Maar, als het boezemfibrilleren eenmaal te lang heeft bestaan, dan zijn de veranderingen onomkeerbaar, en dan helpt ablatie ook niet meer.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy