// Zorg algemeen

Relatie AF en Extrasystolen

Ben onlangs gediagnosticeerd met AF en heb tevens last van extrasystolen. Is er een relatie tussen de extrasystolen en de fibrilaties? Voor mijn gevoel wordt een stoornis bij mij altijd ingeleid door een reeks van overslagen. 

Als een ablatie tot een succesvolle behandeling van AF leidt, neemt dit dan ook de extrasystolen weg? Of moet ik dit los van elkaar zien?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Extrasystoles, oftewel overslagen, kunnen uit de hartboezem of uit de hartkamer komen. Ik ga er van uit dat bij u de overslagen ook uit de hartboezem komen. Deze boezem-overslagen komen heel vaak uit dezelfde gebieden van de boezem waar ook het boezemfibrilleren ontstaat, de longaderen. Ze worden dan ook wel beschouwd als de triggers van het boezemfibrilleren. De kans is dus groot dat bij ablatie voor boezemfibrilleren de overslagen ook verdwijnen, zeker gezien uw verhaal dat die overslagen het boezemfibrilleren voorafgaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy