// Zorg algemeen

reanimatie

Goedenavond,

Mijn vader is voor een 2 jaar terug geopereerd aan maag kanker. Als gevolg van deze operatie is hij de maagklachten tussen slokdarm en maag kwijt geraakt. Om die rede mag hij niet meer plat liggen omdat anders zijn maagzuur dan in zijn longen loopt met alle gevolgen vandien. Ook is hij al een aantal jaren hartpatiënt. Mijn vraag is Hoe reanimeren je iemand die niet plat kan/mag liggen?

Ik hoop dat er iemand is die antwoord op mijn vraag heeft.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Mocht iemand in dit geval in een reanimatie setting komen, dan moet je kiezen uit twee kwade zaken. Bij een reanimatie wordt iedereen altijd plat neergelegd, anders kun je niet voldoende kracht zetten om de perfusie (bloedcirculatie) van het brein te bewerkstelligen. Dit is bij een reanimatie het meest gevoelige orgaan. Na 6 minuten treed daar al onherstelbare schade op. Tijdens een reanimatie worden vaak standaard een paar handelingen uit gevoerd. 1 daarvan is dat patiënten geintubeerd worden. Dat wil zeggen dat via een tube (soort van buisje) patienten beademd worden. Aan een tube zit een cuff (een soort van ballon die wordt opgeblazen, zodat de tube op zijn plek blijft zitten) deze wordt opgeblazen, als deze opgeblazen is sluit dat voor 100% de luchtwegen af. Waardoor de maaginhoud niet meer de longen in kan lopen. En vaak wordt er ook een neus-maagsonde geplaatst. zowel bij uw vader als bij bewusteloze patiënten bestaat er een groot risico dat er maaginhoud terug loopt. Bij een reanimatie zijn ze zich daar van bewust en hebben ze altijd uitzuig apparatuur bij zich. Waarmee ze proberen de schade zo klein mogelijk te houden. Hopelijk kunt u hier iets mee.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy