// Zorg algemeen

RBTB / LBTB

Hallo,

Ik ben een vrouw van 23 jaar, ik heb een notch-1 gen afwijking, non- compact cardiomyopathie, klein ASD. En ik heb in negen maanden tijd drie ablaties ondergaan vanwege vele overslagen. April dit jaar had ik er nog 35.000 per 24 uur. Gelukkig na de derde operatie zijn de overslagen gelukkig weg. 
Na mijn tweede ablatie zagen ze een verandering in het ecg rbtb. Sinds toen heb ik regelmatig last van een hoogde hartslag in rust. Ook zien ze op de ecg een lbtb configuratie, nu is mijn vraag kan het zijn dat ze tijdens de tweede ablatie te lang op een vezel in het hart hebben gebrand. Dat ik daardoor een rbtb heb gekregen, dat ik daardoor die verhoogde hartslag heb gekregen? 

Groetjes,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het kan zijn dat tijdens de ablatie een RBTB ontstaat. Een RBTB, rechter bundel tak block, betekent dat 1 van de 2 snelle geleidingspaden van het hart trager of niet meer de elektrische prikkel doorgeeft. Dit kan ontstaan tijdens een ablatie doordat een katheter er tegenaan drukt (dan gaat het altijd weer over), of omdat er op geableerd is. In dat laatste geval gaat het niet meer over.Ik weet natuurlijk niet of er in uw geval ook op de bundel geableerd is.Het is niet zo dat daardoor ook uw hart sneller klopt. Dat moet een andere oorzaak hebben. Als je eerder zoveel voerslagen had, dan voel je vaak een trage polsslag omdat je de overslagen niet voelt. Het kan zijn dat de verklaring is dat die nu weg zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy