// Zorg algemeen

Rare hartslag laten onderzoeken?

Hallo,Ik ben al langer hyperventillatie / angst gevoelig.Daaroor ben ik wel bekend met het fenomeen extradystolen, die met perioden al eens meer of minder voorkomen. Daar ben ik al een aantal keren bij de cardioloog voor geweest, maar alles is in orde. Tijdens mijn inspanningsproef (ik ben loper) had ik ook 1 overslag, maar die was volgens de cardioloog volledig onschuldig.Nu heb ik al een aantal keer last van een soort spiertrekking in mijn hart, of zo lijkt het. Het begint meestal savonds op de bank als ik rustig zit. Het is echt om de paar minuten of soms een aantal slagen achter elkaar het gevoel dat mijn hartspier een samentrekking heeft zoals je dat kan ervaren in een been of arm. Ik kom dan niet in slaap en de adrenaline giert door mijn lijf. Als ik dan in slaap val is het als ik opsta gewoon weg. Op 2 jaar is dit nu een keer op 5 voorgevallen.Het lijkt enigsinds op extrasystolen, maar dan zonder de stevige bonk die een extrasystole wel heeft. Ik zit er ook heel de avond mee en niet maar eens 1 of 2 hartslagen.Soms als ik sochtends opsta om naar het toilet te gaan en daarna terug in mijn bed ga liggen begint mijn hart ook spontaan even onregelmatig te slaan. Tot ik dan even hoest of recht ga zitten om het weer in het ritme te zetten zeg maar.Ik ben best wel panisch rond mijn hart, maar bij onderzoek lijkt alles steeds in orde.Moet ik mij zorgen maken of is dit stress en ademhaling gerelateerd?Alvast bedankt,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T D avatar
    , bedankt voor de geruststelling.Ik heb ze nu sinds vorige maandag al de hele week vanaf dat ik savonds op de bank ga zitten. Hopelijk ben ik hier snel weer van verlost want het maakt me erg angstig. Ik ben er ook de hele dag mee bezig. Hoewel ik ze overdag maar heel af en toe heb. groet.

    0
  • L D avatar
    U heeft geen reden om ongerust te zijn.Wat u beschrijft interpreteer ik ook als overslagen. Overslagen voelen niet altijd het zelfde en dat wordt vaak bepaald door de plek waar ze vandaan komen. Sommige mensen voelen niets van overslagen, en andere voelen alleen overslagen uit een bepaalde plek van het hart, maar niet uit een andere plek van het hart. Bijv. overslagen uit de hartkamer worden wel gevoeld, maar uit de hartboezem niet.Geen zorgen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy