// Zorg algemeen

rare hartlijnen (een wirwar) op de Omron?

Ik heb sinds een week een Omron thuis, waarmee ik mijn episodes kan scannen. Nu heb ik tot op heden nog geen tachycardieaanval kunnen vangen, maar wel een aantal andere dingen. Nu geeft de Omron allerlei rare lijnen (een wirwar) aan en ik vroeg me af hoe overslagen er op een ECG uit zien. Ik heb deze rare lijnen dus vaak op een dag.. ik voel me er dan ook tegelijkertijd benauwd bij. Ik voel dat mijn hart iets raars doet maar kan het niet omschrijven als overslagen. Zijn dit overslagen of iets anders? Ik loop nu de hele dag met dat ding te zeulen en zit de hele dag te scannen.. Als dit alleen maar overslagen zijn, dan heb ik er wel genoeg gevangen hihi

Nog een ander vraagje.. Op een ECG die is gemaakt in het ziekenhuis stond o,a, een AV re-entrytachycardie. Echter de arts schreef op het ontslagformulier een sinustachycardie. Dat zijn toch twee totaal verschillende dingen? Kan het echt zijn dat dat apparaat er volledig naast zit qua diagnose?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    Dank je voor je reactie. Fijn nu wat duidelijkheid te krijgen over het feit dat de computers vaak een foute uitslag geven. Dat verkl iig wel de tegenstrijdigheid die ik steeds ervaar. Dat geeft iig toch wat meer rust. Met betrekking tot de Omron..aangezien dit geen overslagen zijn zal ik in dit geval toch nog maar even verder scn steeds als ik iets voel ;) Ik ben iig benieuwd naar wat de cardioloog gaat zeggen . Ik krijg volgende week een ajmalinetest om Brugada uit te sluiten dus ook daar ben ik erg nieuwsgierig naar.

    0
  • L D avatar
    Op uw registratie is inderdaad flink wat storing te zien. Maar, een overslag kun je toch vaak makkelijk herkennen omdat hij altijd een flink stuk te vroeg komt, en weer wordt gevolgd door een langere pauze. Dat is bij u niet te zien, dus het lijken mij geen overslagen.Een computer-beoordeling van een ECG is vaak niet correct. Uw cardioloog zal wel gelijk hebben, want een AV-reentry tachycardie en een sinustachycardie zijn heel verschillend en voor een cardioloog goed uit elkaar te halen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy