// Zorg algemeen

Q10 supplement

Beste allemaal,Gisteren kreeg ik een folder in de bus,het blad SwingVeel informatie over het supplement Q 10,deze zou vermoeidheid verminderenVerschillende verhalen over hartpatienten,deze capsules zouden zijn voorgeschreven door arts/cardioloog“ een dosis van 200-400 mg heeft aantoonbaar een groot effect op hartzwakte”En“ mensen met hartaandoeningen hebben en verlaagd gehalte aanQ10 in hun bloed”aangezien ik al jaren ernstig vermoeid ben,heb een pacemaker voor chrontrope incompetentie,zou ik wel wat meer energie kunnen gebruikenMaar ik denk dat het te mooi is om waar te zijn….Hoe staan jullie hier tegenover?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C M avatar
    Met een gevarieerd dieet met voldoende groente & fruit zou je genoeg vitamines en mineralen binnen moeten krijgen, zodat het lichaam zelf oa het benodigde enzym Q10 aanmaakt. Vermoeidheid bij hartklachten zou ik zelf eerder zoeken in je lichamelijke conditie (sport) en de (bij-)werkingen van medicijnen (betablokkers bijvoorbeeld). Als je echt extra Q10 wilt aanvullen kan je je dieet aanvullen met rijke bronnen van Q10 in orgaanvlees, vette vis en gevogelte; maar vegetariers laten geen verlaagde Q10-spiegel zien, dus is het menselijk lichaam goed in staat het voldoende zelf aan te maken.Daarbij moet je bij voedingssupplementen altijd oppassen voor extra toevoegingen zoals vitamine K of St skruid.

    0
  • H P avatar
    Co-enzym Q-10 wordt in het 'drogisterij-circuit' aangeprezen als nuttig supplement voor een aantal aandoeningen. Voor hartpatiƫnten wordt onder andere resultaat geclaimd bij de behandeling van hartfalen. Laat u niet van de wijs brengen. Het middel is slechts in kleine wetenschappelijke onderzoeken getest en de meeste van deze onderzoeken lieten geen nuttig effect zien. Het wordt dan ook niet aanbevolen door de internationale vakverenigingen van cardiologen. U kunt uw geld beter aan iets leukers of nuttigers uitgeven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren