// Zorg algemeen

Pvi en extrasystolen.

Beste mevrouw/meneer,

Ik begrijp dat boezemfibrilleren vaak ontstaat in de longaders. Door de longaders te isoleren van de boezem zou het boezemfibrilleren niet meer moeten optreden. Is het nu ook zo dat extrasystolen die in de longaders ontstaan vanwege de isolatie de boezem niet meer bereiken en daardoor de extrasystolen ook verleden tijd zijn.

en

Als geruime tijd na een ablatie nog extrasystolen optreden, is het dan aannemelijk dat de ablatie niet het gewenste effect heeft gehad en dus de isolatie niet helemaal volledig is?

met vriendelijke groeten


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Extrasystolen komen nog vaak voor na PVI. Dat kan betekenen dat de isolatie niet (meer) volledig is. Het kan ook betekenen dat ze van elders uit een van de beide boezems komen. In het eerste geval is de behandeling alleen 'mislukt' als er weer boezemfibrilleren optreedt. Dat is echter lang niet altijd het geval. Daarvoor is het nodig dat aanhoudende salvo's van extra's de boezems kunnen bereiken en dat is meestal niet meer mogelijk.In het 2e geval- extra's die van elders komen- wordt maar zeer zelden fibrilleren opgewekt. Dat zijn dan ook maar zelden doelwitten van ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren