// Zorg algemeen

pvc's wanneer ablatie?

Ik weet dat er al veel geschreven is over extra systole, maar ik wil toch nog even mijn persoonlijke vraag stellen.

Ik heb al heel wat jaren last van hartoverslagen, soms weken nauwelijks, soms een paar per dag en soms periodes dat er geen eind aan lijkt te komen. Ik heb nog zo'n 2 weken heel veel last. Soms meerdere per min. dan is het weer een paar min. rustig dan weer overslagen etc. Ik voel ze vooral in mijn keel en mijn keel doet er ook echt zeer van.

Ben al meerdere keren onderzocht, nog nooit tijdens een erge periode zoals nu trouwens, maar goed. Maandag was ik weer bij de huisarts of ze me niet een betablokker voor kon schrijven, want ik word er echt knettergek van en functioneer nauwelijks. Raak er erg gestresst van wat weer lijdt tot angst. Maar bloeddruk was 105/60 dus vrij laag. Conclusie betablokker niet verstandig. 

Nu vraag ik me dus af, zijn er mensen die dit herkennen en het ook in periodes zo frequent hebben? En wanneer kom je in aanmerking voor ablatie. Hoeveel overslagen moet je dan hebben?
 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • S k avatar
  Ik heb na aandringen bij de huisarts nu idd weer een verwijzing naar de cardioloog voor een holter. De huisartsen voelen en horen de overslagen ook duidelijk, maar blijven zeggen dat het niet gevaarlijk is en dat een bètablokker niet verstandig is ivm de lage/normale bloeddruk. Maar omdat ik dan op het net lees dat pvc's gevaarlijker kunnen zijn dan pac's en bij mij dus jaren terug pvc's vastgesteld zijn, schiet ik in de stress. Ik heb ondertussen een behoorlijke hartfobie ontwikkeld en raak niet uit de cirkel.

  0
 • M V avatar
  Goed om alle reacties te lezen.@ suus misschien kunt u met uw cardioloog overleggen in de periodes dat de overslagen bij u het heftigste zijn om dan een holter aan laat sluiten. U kunt ook bespreken of een reveal een oplossing voor u zou zijn? Dan wordt er voor een langere tijd het hartritme inp de gaten gehouden, maar dat gaat wel gepaard met een kleine ingreep. Een reveal is een klein apparaatje wat onder de huid ingebracht wordt en daar voor een langere periode kan blijven zitten. Dit zijn tips om uw ritme problemen in k te brengen en afhankelijk van uw uitslag kan er dan een behandeling opgesteld worden, veel succes.

  0
 • S k avatar
  bedankt ook voor uw reactie. Ik heb de extra systole nu zo'n 18 jaar. De frequentie wisselt altijd. Het is ook wel eens maanden weggeweest, maar helaas komt het altijd weer terug en elke keer lijkt het wel erger dan de vorige keer. Zoveel als nu heb ik volgens mij ook nog niet eerder gehad. Ik geloof dan ook niet dat ze ooit helemaal zullen verdwijnen.Fijn om te lezen dat u er nog maar weinig last van hebt. Ik hoop dat dat zo blijft en dat koffie bij u de boosdoener was. Ik heb nooit koffie gedronken, dus kan ik helaas niet laten staan ;)

  0
 • M J avatar
  Ik heb ook last van extrasystolen. In uari 2014 had ik na een overdosis koffie duizenden extrasystolen per dan...Die zijn gelijdelijk in frequentie afgenomen. Vandaag heb ik er slechts enkelen per maand... Is het bekend dat ze in frequentie kunnen minderen en op een dag volledig verdwijnen?Suus, ablatie is enkel succesvol als de overslagen zich effectief voordoen tijdens de ablatie. Op die manier zien ze de oorsprong van de extra slagen en kunnen ze die plaats ableren. Om één of andere reden doen de extra slagen zich veel minder voor tijdens de ingreep. Dus hoe meer extrasystolen je hebt, hoe groter de slaagkans... Daarom dat je een dergelijke hoge frequentie moet hebben vooraleer ze ableren... Alt dat is wat ik begrepen heb uit de antwoorden op dit forum.

  0
 • S k avatar
  Bedankt voor uw reactie. Het enige wat van mij op toepassing is, is de stress. Koffie, thee, cola, alcohol, light produkten, chocola e.d nuttig ik niet. De afgelopen weken zit ik op zo'n 1500 a 2000 overslagen per dag denk ik. Ik wil niet weten hoe het is om er 10.000 te hebben...pff.Maar goed, herkennen mensen ook dat het een soort van pijn doet? Als een soort steek, geknijp in je keel en soms bij een harde ook een soort stroomstoot tot in je vingertoppen aan toe?Daarnaast heb ik gelezen dat overslagen vanuit de boezems sowieso niet gevaarlijk zijn en vanuit de kamers dat wel kunnen zijn? Nu zijn er bij mij pvc's vastgesteld en die komen uit de kamers toch?

  0
 • C H avatar
  Er is inderdaad al veel over geschreven, maar vragen mogen altijd gesteld worden. Daar is deze website tenslotte voor. Helaas zijn er veel mensen die angstig worden van overslagen. Het is zo dat iedereen overslagen heeft, sommige mensen hebben er veel (en ook veel last van) en anderen hebben dit minder. We weten dat ze in 99% van de gevallen onschuldig zijn.Overslagen kunnen door bepaalde factoren uitgelokt worden, zoals het drinken van koffie, alcohol, bepaalde specerijen, duursport en stress. Mogelijk kunt u een verband ontdekken tussen de momenten waarop u de klachten vaker erv en uw bezigheden. Uiteraard is het ook zo dat u ze beter zult voelen, wer u erop gaat letten. Om in aanmerking te komen voor een ablatiebehandeling dient u meer dan 10.000 overslagen op een dag te hebben, die vanuit één plek in het hart komen. Dit kan worden beoordeeld door middel van een holter. Medicatie blijkt in veel gevallen niet effectief tegen de klachten.Hopelijk zijn er andere leden die hun ervaringen met u willen delen. U kunt natuurlijk ook altijd via de zoekbalk de term 'extrasystolen' intypen en aansluiten bij andere discussies op het forum.

  0

Je moet Inloggen om te reageren