// Zorg algemeen

PVC en een enkele PAC

Ben 73 en sport veel (wielrenner), sinds januari 2017 heb ik last van PVC en een enkele PAC volgens het onderzoek met een Holterkastje. De PVC heb vooral s'nachts en langdurig (dit gaat ten koste van mijn nachtrust) in het begin was ik hierdoor zeer depressief en onrustig. Daar ik mijn sport miste heeft cardiologie MMC Veldhoven een inspanningstest voorgestelt en deze medio februari ondergaan, de test verliep voorspoedig max 260 watt en een omslag 141. Kreeg zondermeer een positieve reactie van de cardioloog en deze heeft me een trainingsprogramma voorgeschreven en heb intussen weer zo'n 2500 kilometers gefietst. En toch blijft dat vervelende gevoel dat ik niet goed bezig ben, angst en dat ik teveel van mijn lichaam eis. De PVC blijven komen en slaap gewoon te weinig (max 5  tot 6 uur per nacht), voel me wel fit maar mijn hoofd blijft maar malen en maakt me nerveus. Graag vermeld ik dat buitengewoon tevreden ben over de behandeling door Cardiologie van MMC Veldhoven. Graag Uw gewaardeerde reactie.

 

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F K avatar
  PS Ik bedoel natuurlijk 150 / 200 km per week, excuses hiervoor.....

  0
 • F K avatar
  Geachte heer of Collega,Zoals eerder geschreven kan ik goed omgaan met mijn PAC / PVC probleem, echter de afgelopen maanden heb ik een nieuw probleem ? Voor de derde maal in korte tijd schiet mijn hartslag tijdens het wilerennen van 115 BPM naar 168 BPM, ik voel dan een lichte druk op mijn borst en na een minuut of 5 loopt de verhoogde BPM terug naar 80 of 90 BPM en daarna tijdens het fietsen weer normaal rond de 120 BPM. Ben intussen 75 jaar oud en nog altijd in uitstekende conditie. Ik maak me ernstig zorgen om de verhoogde hartslag. Ik fiets gemiddeld 150 / 200 km per uur en sta op het punt om de komende maanden een aantal klimkoersen te rijden. Graag Uw gewaardeerde advies. Met vriendelijk groet,

  0
 • L D avatar
  Als u zo gezond bent, en zich zo goed kunnen inspn, hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken dat die overslagen voor u gevaarlijk zijn. Het is een onschuldig fenomeen.Het gaat bij u dus alleen om de last die u er van heeft, want als u ze niet zou voelen is er geen probleem.Iedereen heeft overslagen en daarmee is het dus eigenlijk een normaal fenomeen, en iets dat normaal is kan lastig te behandelen zijn. Als het in rust voorkomt, heb ik hele goede ervaringen met tambocor; veel patienten reageren daar goed op.Als u heel veel overslagen heeft, bijv meer dan 7000 per 24 uur, dan is ablatie ook een goede optie.Voor de volledigheid wijs ik u ook nog op de uitlokkende factoren, zoals koffie en alcohol.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy