// Zorg algemeen

PVC en EDS

Geachte heer/mevrouw,Ik heb Ehlers Danlos Syndroom (EDS) type III en CPT2 deficientie, een zeldzame combi. Ik ben recentelijk gediagnosticeerd met premature ventriculaire contractie (PVC). Ik heb een holter onderzoek gehad en aan de hand daarvan concludeerde men dat ik PVC heb maar ook dat ik daar 100 jaar mee kan worden. Mits er onderliggende oorzaken zijn. Een cardioloog heb ik niet persoonlijk gezien, dit ging allemaal op afstand via mijn huisarts.Mijn vader heeft pas 6 bypasses gehad en in zijn familie lijdt iedereen die nog leeft aan hart en vaatziekten, diegene die overleden zijn, zijn er aan dood gegaan. Met deze geschiedenis in mijn achterhoofd en met mijn eigen gezondheidsprobleempjes, vraag ik mij af of ik idd 100 kan worden met PVC of is het raadzaam toch maar een consult aan te vragen bij een cardioloog.Ik wil geen hysterische patiënt zijn, dus heb ik het maar even op zijn beloop gelaten. Maar het knaagt wel…..

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J P avatar
    Je bent sowieso geen hysterische patiënt. Maar een paar PVC's per minuut hoeven geen enkel probleem te zijn. Je kan wel kijken of koffie en/of alcohol uitmaken en voedsel met veel smaakversterkers (E621/VET-SIN). Bij mij was het overigens wel een voorbode van een ritmestoornis. Maar na een ablatie in het St. was het niet meer van toepassing. Als ik ze nu krijg gebeurt er niets! Een stukje lopen of wat ontspanning is vaak al een oplossing. Wel makkelijk praten als je beschermd wordt door flecaïnide (tambocor). Ik hoop dat ik je een beetje gerust kan stellen hiermee. Ik ben geen arts maar wel een ervaringsdeskundige. Als de PVC's te vaak voorkomen kan een bètablokker of een middel als flecaïnide een uitkomst bieden. Maar dat laat ik aan een cardioloog over. Ik kan je geen recept geven en ik ken je niet.

    0
  • L D avatar
    PVC, oftewel VES, oftwel overslag, komt bij iedereen voor en kan inderdaad geen kwaad als het hart verder normaal van structuur is. U weet vast al dat Ehlers Danlos Syndroom een bindweefsel ziekte is; er zit ook bindweefsel in het hart.In uw geval lijkt mij cardiologisch onderzoek wel op z'n plaats. Bij uw type EDS kan het hart betrokken zijn, en een goede echo van uw hart lijkt mij van waarde. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een mitraalklep-prolaps heeft; dan zijn de ophangkoortjes van de klep te ruim en dat kan overslagen veroorzaken. Op een ECG kan een cardioloog goed zien waar de overslagen vandaan komen en daarmee ook of ze te maken zouden kunnen hebben met de hartklep.Kortom, uw gevoel was toch wel terecht. Een bezoek aan de cardioloog lijkt mij verstandig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren