// Zorg algemeen

PVC

Sinds een tijd heb ik flink last van hartkloppingen/overslagen. Huisarts voelde het duidelijk en heeft event recorder laten doen: sinusritme, geen aritmieen gevonden. PVC monomorf. Advies was inspannings ECG wat gedaan is: bij 120W (nog zeker niet moe!) had ik bloeddruk van 190/95 (normaal in rust keurig 120/75) en mocht ik stoppen omdat de PVCs opliepen bij inspanning. De arts zij dat er geen zuurstofgebrek (ischemie) te zien was en dat het ECG verder goed eruit zag. Hij heeft me toch doorgestuurd naar een cardioloog en gezegd dat ik niet te overdreven mag sporten. Hier ben ik toch wel van geschrokken! Betekent dit dat mijn hart het niet aankan als ik sport? Ik heb geen overgewicht, nooit gerookt, verder gezond (goed Hb, goede schildklier, goed glucose), maar wel aan beide kanten van de familie veel mensen met hartproblemen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • N R avatar
    Ik heb sinds 4 jaar last van hartoverslagen. Ik had er 15.000 en daar ben ik in december 2013 ook voor geableerd. Sindsdien heb ik er steeds minder en sinds een paar weken zelfs dagen ertussen dat ik geen hartoverslag voel. Nu heb ik sinds 2 dagen een hele eng gevoel: ik krijg een hele 'harde' overslag die direct gepaard gaat met een verkrampt, wurgend gevoel in mn hart (het gevoel bevindt zich op exact dezelfde plek als de PVC). Dit trekt dan direct door naar beide armen een stekend gevoel in de armen alsof ik stroom krijg... ik begin dan ook hevig te zweten en heb grote doodsangst. Mijn vraag is of deze gewaarwording kwaad kan?

    0
  • A M avatar
    Meestal hebben zijn overslagen (eigenlijk extraslagen) onschuldig, behalve als er een onderliggend hartprobleem is. Daarop zal het onderzoek van de cardioloog dan ook gericht zijn. Uw huisarts heeft verstandig gehandeld u te grote inspanningen even te ontzeggen, tot uw cardioloog weer groen licht geeft.Even het onderzoek afwachten dus.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy