// Zorg algemeen

PV isolatie - ablatie

Beste,Mijn vraag aan de verpleegkundige, na mijn ablatiebehandeling, was of ik een eventuele ritmestoornis wel of niet moet melden omdat er na 6 maanden wordt geƫvalueerd in hoeverre de behandeling geslaagd is. Er is enige onduidelijkheid of ik dit bij de poli cardiologie moet melden of bij een stoornis daadwerkelijk naar het ziekenhuis moet gaan. Uiteraard hoop ik op het wegblijven van stoornissen maar in voorkomende gevallen is het wel prettig te weten hoe hiermee om te gaan. Kortom; wat is uw advies in dezen.Alvast hartelijke dank voor uw reactie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het is na de ablatie belangrijk om te weten wat voor ritmestoornis er is, want soms kan er door de ablatie een andere ritmestoornis zijn ontstaan (we noemen dit ook wel een atriale tachycardie of atypische flutter). Deze laatste voelt eigenlijk altijd heftiger en in ieder geval anders. Omdat dit een andere behandeling vraagt is het goed om dat tevoren te weten en dus een ECG te laten maken.Kortom, als het anders aanvoelt een ECG laten maken, als het hetzelfde aanvoelt eigenlijk ook, omdat we dan zeker weten dat het nog steeds boezemfibrilleren is. Verder adviseer ik om vervolgens te handelen zoals je dat voor de ablatie ook gewend was. Waar en door wie het ECG gemaakt wordt maakt niet uit, en hangt ook van de situatie af. Als de huisarts ECG kan maken, is dat prima, als de behandelaar het ECG zelf ook onder ogen krijgt. De poli is in ons ziekenhuis niet geschikt om zonder afspraak een ECG te laten maken (in andere ziekenhuizen soms wel); bij ons kunt u altijd bij de Eerste Harthulp terecht.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy