// Zorg algemeen

Pulseren pacemaker

L.S.,

Omdat ik deze website bijzonder nuttig en handig vind, neem ik graag de vrijheid nog een vraag te stellen. Ik heb sinds eind juni vorig jaar een DDD pacemaker omdat tijdens de ablatie van een AVNRT niet alleen de langzame bundel maar ook de snelle bundel is doorgebrand. Ik voel af en toe in bepaalde (bekende) situaties een begin van de ritmnestoornis aanzetten (die vóór de ablatie dus soms resulteerde in de AVNRT) maar dat gevoel eindigt dus vlot in het niets, omdat het geheel doorgebrand is. Nu voel ik daarbij de laatste twee maanden welgeteld 4 duidelijke 'tikjes' onder de huid, even links van het borstbeen (mijn links). Het zijn er altijd precies 4. Daarna houdt het op. Ik voel zelf geen afwijkend hartritme, ook niet aan de pols. Ik maak me van nature niet snel zorgen over dit soort dingen en het stoort me dus ook niet maar dat kan natuurlijk ook mijn valkuil zijn. Vraag is of u dit herkent en of ik er iets mee moet. De volgende pacemakercontrole is volgende week vrijdag en de cardioloog spreek ik weer medio mei. Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Als het bij /in de buurt van de pacemaker is, is het verstandig dit te melden bij de controle volgende week. Als de klacht gerelateerd is aan de pacemaker, kan de technicus daar wellicht iets mee.Ik heb zo geen idee wat het anders zou kunnen zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy