// Zorg algemeen

PTSS en Hart ritme stoornissen.

Beste heren Cardiologen,

In 2006 is bij mij atrium fibrilleren geconstateerd, welke met medicijnen tot dusver onder controle word gehouden. dat lukt redelijk.

Tijdens mijn werk in het verleden heb ik veel met angst en stress gewerkt en heb ik uiteindelijk PTSS opgelopen.

In 2004 tijdens werk, ben ik  buiten bewustzijn geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoeken bleek ik last te hebben gehad van een tachycardie. Het zou mogelijk zijn aldus cardioloog dat indien deze tachycardie hevig en/of te lang duurt men inderdaad buiten bewustzijn kan geraken. De cardioloog kon niet achterhalen wat de tachycardie veroorzaakte . In de jaren daarna meerdere keren last gehad van een tachacardie maar gelukkig niet hevig of langdurig. Totdat dus in 2006 het hartritme wel hevig en langdurig van slag was en de atrium fibrilleren is ontdekt. Cardioloog vertelde mij dat deze ritmestoornis altijd erger word in de loop der jaren en eerst met medicijnen word bestreden..

Mijn vraag aan u is of de tachycardie en de nadien vastgestelde atrium fibrilleren verband hebben met elkaar en een gevolg kunnen zijn van de ernstige stress en opgelopen PTSS.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Indien er in het hart voorwaarden aanwezig zijn om ritmestoornissen te kunnen krijgen, is het niet zelden zo dat stress ook echt die ritmestoornissen uitlokt. Maar eerst moet aan die voorwaarden voldaan zijn. Stress is dus nooit de oorzaak. Die voorwaarden hebben betrekking op een afwijkende vorming van een hartprikkel, of een afwijkende doorgeleiding daarvan. Ook kan zich de situatie voordoen dat de ene ritmestoornis de andere uitlokt. In het algemeen is het daarom zo dat indien een patient zowel regelmatige ritmestoornissen heeft (tachycardie), als atriumfibrilleren, wordt geadviseerd de 'onderliggende' tachycardie te analyseren en te behandelen. Behandeling geeft geen garantie dat het boezemfibrilleren daarna wegblijft, maar vaak is dit wel zo. En hoe jonger en 'gezonder' de patient is, hoe groter die kans.En verder wordt met klem geadviseerd om tachycardieen waarbij bewustzijns verlies optreedt altijd zorgvuldig te analyseren, omdat daarvan de consequenties voor de patient zelf of zijn omgeving desastreus kunnen zijn (denk aan het verkeer, gevaarlijke werkzaamheden e.d.). Geruststellend is wel dat dit bij u al weer lang geleden is.Zo'n onderzoek om het bestaan van afwijjkende prikkelvorming of -doorgeleiding te analyseren heet een EFO (Electro-Fysiologisch Onderzoek). Indien bij EFO een afwijking wordt vastgeteld die de tachycardie veroorzaakt, kan behandeling vaak tijdens dezelfde sessie plaatsvinden door een catheter-ablatie te verrichten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy