// Zorg algemeen

Psygische klachten na hartklepoperatie

Goedemiddag,

 

Mijn moeder (nu 74) is 4 jaar geleden geopereerd aan de hartklep. Dat is zeker niet vlekkeloos verlopen en binnen 4 weken is ze nogmaal onder het mes gegaan wederom met een hartlong machine. Dit vanwege ernstige bloeddrukschommelingen. Helaas is daar nooit een verklaring voor kunnen vinden. Ze moet hiermee om leren gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik het sterke vermoeden dat dit toeval is geweest dat dit ontdekt is, maar dat dit niet de oorzaak van de klachten is geweest. Maar helaas.....niet te bewijzen, en niets te vinden.

Nadien zijn de klachten begonnen. Ze is erg gaan hallicuneren. Daar kan ze opzich nu wel redelijk mee omgaan. Maar sinds nu enige tijd heeft ze de hallicunaties niet visueel maar hoort ze het. Ze hoor alle buren vreselijk schreeuwen en de ergste vorm van schuttingtaal schreeuwen. Helaas zit dit in haar hoofd en is het er niet echt, maar de draait er (uiteraard logisch) helemaal van door. Het lijkt behoorlijk op een psygose. Aangezien ze een behoorlijk depressief verleden heeft beangstigd het behoorlijk natuurlijk. Twee weken geleden is het behoorlijk geescaleerd in de buurt waar ze woont, omdat ze degene die ze hoort (denkt zij), heeft aangesproken. Ook andere buurtbewoners spreekt ze aan op gedrag.

Mijn vader heeft de GGZ op de hoogte gesteld en daar is ze nu onder behandeling gelukkig. Hun denken aan Tinitus, maar ik kan werkelijk niets vinden over tinitus waarin hallicunaties zijn met schuttingtaal!. Alleen de fluittonen, het ruizen geluid enzovoorts staan beschreven.

Kan iemand mij wellicht een tip geven in welke hoek ik eventueel nog meer kan zoeken?

Met vriendelijke groeten,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H S avatar
    In oktober 2015 heb ik binnen 2 dagen, 2 grote operaties ondergaan. Op maandag een by-pas operatie en op woensdag een grote buikoperatie vanwege complicaties. Of het een delier is geweest of morfine of een combinatie weet ik niet maar ik ben twee weken enorm in de war geweest (volgens mijn partner en familie) en daarna steeds verder afnemend. Voor mijzelf is het nog een steeds een warrige rijd waarvan ik niet weet wat er echt waar is uit die tijd of wat alleen in mijn beleven bestond of aan de hand was. Wat ik er nog van weet is dat je zelf niet in de gaten hebt dat je leeft in wanen. Alles is logisch en verklaarbaar en je voelt je tot alles in staat. Dat ik nog aan allerlei infusen en drains vast lag is me totaal ontgaan. Ik was alleen maar bezig met proberen uit bed te stappen om naar huis te gaan (want als ze toch niks doen kan ik net zo goed thuis uitzieken). De periode van verwarring is weg en toch is er soms een geur of een geluid waar ik sterk op reageer (paniekgevoel, gevoel van herkenning etc.). Ik zou de GGZ zeker laten checken wat voor herinneringen er zijn naar de grote ingreep van 4 jaar geleden.

    0
  • L D avatar
    Wat een vervelende situatie voor jullie en vooral voor uw moeder.We weten dat zo'n grote hart-operatie een impact kan hebben op de hersenen waardoor klachten kunnen optreden van concentratie-zwakte, en gedragsverandering. Dit is bijna altijd tijdelijk maar kan wel vele weken duren.Wat u beschrijft doet mij ook denken aan een 'delier'. Dat kan optreden bij vaak oudere mensen als ze ernstig ziek zijn geweest, of een grote operatie hebben gehad en is inderdaad meer een psychiatrisch probleem. Uw vader heeft er goed aan gedaan om de GGZ in te schakelen. Ik adviseer u ook om hen te vragen of er sprake kan zijn van een delier. Ik roep ook andere bezoekers van deze website op om hun ervaringen over geestelijk functioneren na een grote operatie te delen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy