// Zorg algemeen

Psycholoog

Goedemiddag,

 

1 1/2 geleden 3 infarcten gehad in een dag en 6 stents geplaatst. Ik ben nu 52 jaar.

Laatste tijd gaat het in mijn ogen niet lekker, kort lontje [ vooral naar mijn vrouw] en fouten maken op het werk, ben bedrijfsleider in een keukenzaak. Concentratieverlies, maak me druk om alles.

Sowieso slecht slapen.

Hoe dit kan weet ik zelf 1 2 3 niet. Destijds heb ik bij de hartrevalidatie hulp psycholoog afgewezen. Ben tijdens infarct en natraject niet bang geweest en ben nog steeds niet bang om weer een infarct te krijgen. Ben een tijdje terug, 4 maanden, nogmaals gekatheriseerd, aangezien ik pijn bleef houden van mijn stents. Maar gelukkig niks kunnen vinden.

Moet ik eens hulp zoeken via huisarts bij psycholoog?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • J d avatar
  Goedenavond ,Op mijn 26 ste heb ik een zwaar voorwand infarct doorgemaakt daarbij is mijn voorwand volledig afgestorven en mijn pomp functie gehalveerd. Desbetreffende avond was ik alleen en heb ik geknokt om te overleven en daarbij dat ik niet door artsen serieus werdt genomen moment van infarct. Toen ambulance broeders met ecg zagen dat ik dat moment infarct had werd ik met spoed naar ziekenhuis vervoerd en gedotterd maar dat mocht niet meer baten. Na dit alles traject van 32 weken revalidatie dacht ik dat alles weer normaal zou zijn maar dit is verre van dit. En wordt ik nu na drie jaar nog dagelijks geconfronteerd met desbetreffende avond de huishoudelijke klusjes wat niet meer gaat. De energie van iemand van 80 te hebben en leven anders is dan je je ooit heb kunnen bedenken. Daarbij heb ik zeker gezocht naar de goede psychologische hulp om dit te kunnen verwerken en accepteren maar dat dan duidelijk wordt hoe moeilijk het is om iemand te vinden die dan gespecialiseerd is op dit gebied. En vind dat dit ook zeker in de aandacht gebracht moet worden wat een infarct op je leven kan hebben en dat een psycholoog ook zeker nodig is om dit wel te kunnen verwerken en te accepteren.Groet ,

  0
 • P N avatar
  Bij mij kwam de klap in de vorm van depressie pas een jaar na een zeer ernstig hartinfarct. Ik ben ook nooit bang geweest voor een nieuw infarct, hoewel ik daar alle reden toe heb gezien mijn slechte fysieke toestand nu. Ik had steeds het idee dat ik mijn problemen zelf wel zou fixen, maar dat ging dus niet goed.Ik heb psychische hulp gezocht, daar ben ik nu een half jaar mee bezig, en het helpt mij langzaam vooruit. Het is fijn om je verhaal kwijt te kunnen, je hebt toch iets ingrijpends mee gemaakt. Ik ben nu voornamelijk bezig met het rouwproces, komt ook nu pas op gang, omdat ik heel veel conditie voor goed heb moeten inleveren. Het is heel normaal om hulp te vragen, waarom niet als je zoveel problemen erv?Zet je over de drempel heen en bespreek dit met je huisarts!Succes!

  0
 • H R avatar
  Hallo,Volgens mij is een psycholoog opzoeken zeker niet verkeerd. Zelfs al bent u er in twee sessies al uit. We hebben allemaal, ik ook, de neiging om te denken dat we "het zelf op moeten kunnen lossen", maar soms heb je daar hulp bij nodig om de instrumenten te vinden. Succes

  0
 • J W avatar
  U stelt een duidelijke vraag. De problemen die u ondervindt zouden zeker een gesprek met een psycholoog rechtvaardigen, ook al leek dat tijdens de revalidatie niet aan de orde te zijn. Het is wel goed om eerst eens bij de huisarts aan te kloppen, in ieder geval voor een verwijzing. We zien dit overigens vaker na een aantal maanden en noemen dat een soort terugval na een eerste succesvolle revalidatieperiode.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy