// Zorg algemeen

Psychische Angsten voor ICD schok

mijn ICD is nu al bijna 4 jaar voor het laatst afgegaan. Hij ging toen twee keer in 1 maand af, 1 keer toen ik gewoon op straat liep de andere keer zat ik ontspannen in een stoel met een iPad te spelen. Die laatste keer kreeg ik maar liefst 8 schokken achter elkaar.Ze hebben het me niet zo gezegd en het ook niet als onterechte schokken toegegeven, maar in het ziekenhuis werd toen mijn hele ICD inclusief draden vervangen. Terwijl hij er nog geen 2 jaar in zat.Nu ben ik dus met die nieuwe (van hetzelfde merk St. Jude) alweer bijna 4 jaar schokvrij. Maar nog altijd als ik over straat loop ben ik wat gespannen en nerveus, onbewust bang voor weer zo'n klap. In die stoel hierboven vermeld zit ik nooit meer dat maakt me ook een beetje gespannen. Ook bij het bijwonen van lezingen of bijeenkomsten gewoon passief zittend in een stoel of kerkbank, voel ik mij angstig bij de minste geringste wijziging in mijn gevoel.En deze angsten duren nu dus al bijna 4 jaar en komen dagelijks voor. Onzekerheid en angst. Ik was altijd bij een psychiater maar die zei dat hij mij niet van deze angsten af kon helpen (kennelijk omdat ze realistisch zijn en zij zich alleen met onrealistische zaken bezig houden). Ik zou er gewoon zelf mee moeten leren leven was de conclusie. Hebben ze er gewoon geen kennis van daar?Wat zou ik kunnen doen om van mijn angsten en onzekerheden af te komen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    Het is al een hele tijd geleden dat de ICD shocks heeft gegeven en nog steeds leeft u dagelijks met angst en bent u bang dat het weer op gaat treden. Voor wat betreft de informatie over de eerste ICD die wellicht niet optimaal functioneerde adviseer ik allereerst om dat nog eens aan te ken bij een volgend bezoek aan uw cardioloog. Ik ga ervan uit dat hij of zij u graag de precieze informatie geeft waarom het systeem destijds niet goed gewerkt heeft.Nu bent u 4 jaar shock vrij maar u beschrijft heel typisch de klacht die ICD dragers kunnen hebben na een shock. Het is vooral het vermijden van die situaties waarbij de shock is opgetreden. In uw geval in de stoel zitten en op straat lopen. U gaat die situaties vermijden met de gedachte dat de shock dan niet optreedt. In feite is dat een niet reƫle gedachte maar een idee dat onbewust bezit van u heeft genomen. U heeft hieromtrent reeds een psychiater gesproken maar blijkbaar was het daarmee niet opgelost. Gelukkig bestaat er tegenwoordig veel kennis omtrent uw specifieke probleem. U zou dit eens in uw ziekenhuis kunnen bespreken met de ICD verpleegkundige. Deze kan u in samenspraak met huisarts of cardioloog verwijzen naar een medisch psycholoog met als aandachtsgebied cardiologie. Ik ben ervan overtuigd dat u verhaal herkent zal worden en dat met eenvoudige therapie uw angsten een stuk minder zullen kunnen worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy