// Zorg algemeen

Proteïne als voedingssupplement

Hallo,

Gedurende de week, sport ik een aantal keer om ook mijn hart in goede (betere) conditie te krijgen. Mijn EF is zo'n 32 % en ik slik acenocoumarol, bumetanide, carvedilol, perindopril, lanoxin en eplerenon.

Met deze medicijnen en EF worden mijn nieren al behoorlijk belast. Is het dan nog wijsheid als toevoeging op een "normaal" voedingspatroon nog een eiwit supplement te nemen zoals weipoeder?

Dit naar aanleiding van o.a. http://www.fitsociety.nl/eiwitshakes/een-proteine-rijk-dieet-slecht-voor-de-nieren/

Groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H R avatar
    Dr. ,Bedankt voor het antwoord. Wat vocht betreft kan het wel meevallen omdat proteines ook met poeders aan te vullen zijn (bijvoorbeeld in de yoghurt of melk als die eet/drinkt). De vraag is eerder of proteines inderdaad belastend zijn voor de nieren en of dit dan wel/niet raadzaam is in combinatie met de al wat belastende medicijnen?

    0
  • L avatar
    ,Dit is een goede vraag. Natuurlijk helpt elke vorm van sport om een betere conditie te krijgen en ook voor mensen met hartfalen beveel ik sport van harte aan. Of, bovenop normale voeding, een eiwitsupplement zinvol is weet ik niet. Dit zou je aan een sportarts moeten vragen of iemand met echt verstand van sportvoeding. Voor wat het hartfalen betreft is het belang ook bij deze proteineshakes er op te letten niet te grote hoeveelheden vocht naar binnen te krijgen die het hart zodanig belasten dat er decompensatie kan ontstaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy