// Zorg algemeen

Procoralan en astma

hallo,

Kan Procoralan astma klachten vergergeren? Mijn huisarts zegt van wel, maar ik zie het niet in de bijsluiter staan (zoals bij betablokkers wel het geval is).

alvast bedankt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A M avatar
    Hartelijk dank voor uw reactie.Mijn HA dacht dat mijn astma aanvallen worden opgewekt door de Procoralan, maar dat leek me onwaarschijnlijk.Ik zal uw antwoord delen met mijn HA.

    0
  • P T avatar
    Procoralan (stofnaam is ivabradine) is een middel dat de hartslag vertraagt. Vertragen van de hartslag is van nut bij mensen met klachten van druk op de borst (angina pectoris) en bij sommige patientengroepen met hartfalen.Om de hartslag te vertragen is een bètablokker eerste keus. De moderne bètablokkers werken vrij selectief op het hart en hebben daarom nog maar een klein risico op verergering astma (maar het bestaat inderdaad wel).Als een bètablokker niet wordt verdragen of onvoldoende effect heeft, kan worden overgegaan op procoralan. Procoralan werkt selectief op de sinsuknoop (natuurlijjke pacemaker) van het hart. Uit de verrichte onderzoeken met procoralan komen klachten als verergering van astma niet naar voren, deze bijwerking staat ook niet beschreven in het geneesmiddelenkompas en ik ken het ook niet uit de praktijk.Het antwoord op uw vraag is dus: nee.Misschien is het goed om dit antwoord met uw huisarts te delen.Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy