// Zorg algemeen

Procoralan

Beste,
Eind oktober heb ik een ablatie gehad van de AVRNT. Deze blijkt geslaagd te zijn, maar desondanks blijf ik een zeer snelle hartslag behouden (90-120pm). Cardioloog heeft me emconcor gegeven hiervoor. Hartslag vertraagde niet enorm en ik was steeds DOODMOE. Cardioloog wijt dat aan het gebrek van de Emconcor en heeft me dan Procoralan 7,5mg 1 maal daags voorgeschreven. Ik neem deze nu 5 dagen, maar ik voel me nog slechter dan ervoor. Mijn hartslag wordt inderdaad sterk vertraagd (60-75pm), MAAR ik heb constant een onregelmatige hartslag, alsof er altijd extrasystoles aanwezig zijn, die ik ook tot in m'n borst voel. Hierbij komt dan nog eens een hevige druk én pijn op de borst én kortademigheid. Deze klachten had ik niet ervoor dus wijt deze zeker aan de medicatie. Ik vind hierover eigenlijk weinig terug als bijwerkingen en vandaar maak ik me zorgen… Hoe kan dit komen? En is er gevaar? Stop ik beter met Procoralan? Bedankt!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

 • K S avatar
  Ik had een reactie gegeven op uw bericht, maar kan het helaas niet meer terugvinden. Vandaar hier nomgaals.Bedankt voor uw reactie. Jammer dat er zoveel onduidelijkheid over is en dat de oorzaak van het hoge hartritme niet duidelijk is. Ik vind het ook jammer dat ik er van te voren niet voor gewaarschuwd heb. Ik voel me al maanden slechter dan voor te ablatie. De AVNRT aanvallen kwamen af en toe, maar de hoge hartslag in rust is altijd aanwezig (boven de 100 pm in rust). Dit is vele malen hoger dan voor ablatie.De elektrofysioloog gaf aan dat het begin uari over zou moeten zijn. Inmiddels zijn we helaas twee maanden verder en lijkt er nog geen verbetering te zijn. Zijn er (inter)nationale onderzoeken die hier onderzoek naar gedaan hebben? Verder vraag ik me af na hoeveel maanden het maximaal over moet zijn? Is het in alle gevallen zo dat de hoge hartslag verdwijnt? Ik hoop dat u op bovenstaande antwoorden kunt geven. Alvast bedankt!

  0
 • L D avatar
  Het herstel van de te snelle hartslag kan maanden duren. Dus, hou nog even vol. Ik ga er natuurlijk wel van uit dat je voor de ablatie geen last had van een continue verhoogde hartslag.

  0
 • K S avatar
  , Hoewel het al een jaar geleden is, vraag ik me af hoe het inmiddels met je gaat. Dit omdat ik momenteel in dezelfde situatie zit. AVNRT ablatie gehad in oktober 2015, maar sindsdien een hoge hartslag in rust. Inmiddels gebruik ik ook de Procoralan, maar ik wil graag zonder medicijnen verder. Ik hoor het graag!

  0
 • L D avatar
  Uw vragen, die heel begrijpelijk zijn, zult u aan uw eigen cardioloog moeten stellen. Deze website is bedoeld om algemene informatie over cardiologische zaken te geven, maar niet om zulke individuele vragen zo specifiek te beantwoorden.Als dokter heb je veel informatie nodig om tot een goed oordeel en advies te komen.Ik hoop dat u dat begrijpt. Ik adviseer u dan ook om contact op te nemen met uw cardioloog.

  0
 • Z R avatar
  Kan ik nog een bijkomende vraag stellen? Ik zou graag even de resultaten (besluiten) van mijn ECG van afgelopen week voorleggen. Desondanks dat de cardioloog me zei dat de operatie geslaagd is en er verder niets aan de hand is met mijn hart, lijken deze besluiten me toch niet zo normaal? - Sinusritme met kort PR interval (108ms)- Naar rechts gerichte as- Dubieus ECGMoet ik mij toch meer zorgen maken of is dit niets merkwaardig?Nogmaals dank!

  0
 • Z R avatar
  bedankt voor uw reactie. Ik heb gisteren een halfje genomen van de Procoralan (zelfde klachten hielden aan) en vandaag geen meer. Heb die klachten dan ook niet meer gehad. In de plaats heb ik terug mijn Emconcor genomen, maar ik voel nu al dat ik veel meer moe ben! Hopelijk vindt m'n cardioloog dat wel geschikt is. Maar bestaat er uberhaupt zo'n medicijn zonder bijwerkingen?U spreekt van tijdelijke vermoeidheid en snelle hartslag na ablatie. Maar wat is tijdelijk? Want intussen zijn we toch al 3 maanden verder... Ik had gehoopt dat ik me na 3 maand toch weer beter zou gaan voelen. Er was mij in de eerste plaats gezegd dat ik na de ablatie geen betablokkers meer moest gebruiken. Ook een reden waarom ik voor de ingreep gekozen heb, om niet levenslang van medicijnen afhankelijk te zijn. Maar intussen ben ik er toch weer aan. Ga ik de juiste vinden? Of beter, ga ik er ooit vanaf geraken?De "aanvallen" die ik voor de operatie kreeg, heb ik inderdaad niet meer gehad. Maar een constante snelle hartslag en extreme vermoeidheid is ook niet echt een verbetering van de levenskwaliteit, integendeel.Bedankt!

  0
 • L D avatar
  Het is een bekend, maar volstrekt onbegrepen fenomeen, dat mensen na een normaal verlopen ablatie wegens AVNRT, tijdelijk last kunnen hebben van een versnelde hartslag en vermoeidheid. Over het algemeen gaat dat vanzelf weer over.Mijn advies is om de procoralan in 3 dagen geleidelijk te stoppen (elke dag beetje minder). Wellicht is het inmiddels vanzelf overgegaan.Ook is bekend dat overslagen na zo'n ablatie meer nadrukkelijk gevoeld kunnen worden. dat komt omdat deze overslagen in het verleden de AVNRT konden starten, waardoor het lichaam heftiger kan reageren op die overslagen. Ieder mens heeft overslagen; over het algemeen gaat de 'overgevoeligheid voor overslagen' ook weer van zelf over.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy