// Zorg algemeen

Problemen na plaatsing stent

Hallo allemaal, 

Ik ben een vrouw van 45 jaar. Vorig jaar is er bij mij een stent geplaatst in de LAD. Daarna ben ik nooit goed opgeknapt. Ik bleef pijn op de borst houden, uitstralend naar rug, keel  en linkerarm (ook in rust) en bij inspanning flink kortademig. Na veel onderzoeken en uiteindelijk zelfs opnieuw katheterisatie is de conclusie dat er geen vernauwingen te vinden zijn die deze klachten kunnen veroorzaken. Nu ben ik allergisch voor nikkel en zag dat mijn stentimplantaat ook nikkel bevat. Weet iemand of dit een oorzaak zou kunnen zijn? Zijn er misschien andere mensen die bovenstaand verhaal herkennen en ontdekt hebben wat bij hen de oorzaak was? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Hoi, bij mij is er ook een stent geplaatst met nikkel en kobalt. Dit terwijl ik hier uitermate allergisch voor ben.Ik zit nu van top tot teen onder jeukende uitslag. Ze zijn medijnen aan 't veranderen Brilique weg en een andere daarvoor in de plaats. Maar de uitslag blijft. Het zwaarste anti allergie middel doet ook niets.Ik krijg nu prednison sinds gisteren. Maar stik nog steeds van de jeuk en de bultjes. ?

    0
  • P T avatar
    Goede vraag!Voor dit onderwerp is er al behoorlijk wat wetenschappelijke interesse geweest.De hoeveelheid nikkel in de hedendaagse stents is beperkt, maar wel aanwezig.Een allergische reactie lijkt gezien de kleine hoeveelheid nikkel onwaarschijnlijk.Er zijn studies gedaan en die laten geen overtuigend bewijs zien voor meer problemen met stents in patienten met een nikkel-allergie.Met andere woorden: er is geen medisch bewijs dat uw klachten kan koppelen aan een door de nikkelallergie verroorzaakt probleem in de stent.Als u deze vraag ook wilt stellen aan andere mensen op Hartvolgers, dan kunt ud deze vraag ook plaatsen op het forum.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy