// Zorg algemeen

Prinz Metal Angina Pectoris vastgesteld

Het begon begin vorig jaar, met pijn op de borst, een ontstoken hartzakje werd drie maanden later vastgesteld. Een lading aan pillen volgde, met negatieve gevolgen qua slapen en overdagritme. Doorgestuurd naar een academisch ziekenhuis, alle pillen werd gestopt.De klachten van pijn op de borst bleef. De tweee ziekenhuizen spraken elkaar tegen wat uitslagen betrof, heel vervelend als patient zijnde. Doorgestuurd naar het UMC voor een onderzoek dat bestaat uit een 'acetylcholinetest tijdens een hartkatheterisatie'. Een dunnere katheter moest opnieuw worden ingebracht. Men kan, indien je reageert op de medicatie, de krampen zo opwekken. Dat gebeurde een volle 100%, een positief resultaat wat betreft de grote kransslagaders etc. die verkrampen. Mijn medicatie bestond uit Simvastatine 1 x 20mg, Acteyl 1 x 80mg, en Diltiazem 1 x 90 mg. De laatste werd met één  pil verhoogd. Vanaf het moment van het onderzoek tot nu, ruim een week terug, is de druk toegenomen, in rust aanwezig, benauwd  overdag en in de nacht, hartkloppingen. Ik probeer gewoon mijn dag te vullen, naar werk te gaan, maar ik voel me er niet beter op.  Alles wat er al was, is er nog, ondanks medicatie. Gebeld met UMC en ik hoor nog wat te doen. Mijn vragen aan u zijn: Is het verstandig over te stappen naar de specialist in het UMC met  de diagnose Prinz Metal angina Pectoris? Komt het vaker voor bij vrouwen, ik ben nu 58. Zit ik goed met mijn medicatie, daar ik de druk na de behandeling en benauwdheid meer voel.  Mijn pols heeft een vrij harde bult van ongeveer een anderhalve cm en halve cm. hoog. Dat zou een bloedprop buiten de slagader zijn, vertelde men mij.  Het weer werkt natuurlijk ook niet mee met dit alles. Bedankt voor de reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    U stelt een aantal vragen en ik zal proberen om op alles antwoord te geven. U vraagt of het verstandig is om over te stappen naar een specialist in het UMC. Nu weet ik niet naar wie u over stapt. Er zijn een aantal cardiologen die meer gespecialiseerd zijn in vooral vrouwen met prinz metal klachten. Dr Rittersma zou geschikt zijn specifiek met deze klachten. Daarnaast vraagt u of het bij vrouwen voor komt. Ik kan u helaas verzekeren dat dit veel vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mn. En dat de diagnose niet altijd even makkelijk is te stellen. Of u goed zit met uw medicatie kan ik niet vanuit deze site zeggen. Dat is vrij specifiek per patient. U krijgt Diltiazem, dat is een calcium antagonist. Wat positief werkt op de spierspanningen die specifiek zijn voor prinz metal klachten. tevens kan ik niet meer over uw pols zeggen wat dit is. Veel sterkte en ik hoop dat u zich snel beter gaat voelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy