// Zorg algemeen

Prinz metal

Na vijf keer met de ambulants naar spoedopvang geweest met acute hartklachten, olifant op de borst en uitstraling naar keel en kaak en bijna flauwvallen, echter niks te zien op de EEG of in het bloed en pijn weg. Totdat het een keer raak was in de spoedopvang, kreeg ik een flinke aanval en toen werd er geconstateerd dat ik prinz metal heb, onderzoeken gehad en er werd een ICD geplaatst. Tijdens de opname droeg ik dag en nacht een holster en als ik “last” kreeg was er niks te zien, maar als ik mijn tanden ging poetsen stonden er binnen een minuut 7 verpleegkundigen en artsen in Mn kamer, terwijl ik helemaal geen klachten had. Dit was 2 jaar geleden. Nu bij de jaarlijkse controle zegt de cardioloog dat hij het betwijfeld of ik wel prinz metal heb, terwijl ik 3 mond geleden weer een aanval kreeg en Mn man de ambulance belde, zelf had ik al 2 spraytjes nitro onder de tong genomen en toen de broeders er waren ook weer twee, de pijn zakte toen direct af en op het hartfilmpje was niks te zien. Volgens mijn cardioloog kan hij het ook niet verklaren. Want vind u er van?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,U vertelt dat hartklachten heft, druk op de borst, en dat u de diagnose "Prinzmetal" hebt gekregen. Dr Prinzmetal is een arts die deze ziekte voor het eerst beschreef. Klassiek gaat het om een "spasme", dus het ongecontroleerd knijpen van de kransslagaderen. Waarschijnlijk is er bij u ook een hartcatheterisatie gedaan waarop dit is gezien. Andere ziekten die dit sort klachten geven zijn spasme van de slokdarm en "microcvasculaire angina pectoris". Uw cardioloog, die u het kent, kan de onderzoeken die er voor nodig zijn om dit aan te tonen met u bespreken en zo nodig een passende behandeling instellen.vriendlijke

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy