// Zorg algemeen

Preventieve icd en rijbewijs

De cardioloog heeft voorgesteld om preventief een icd te plaatsen (meerdere betablokkers geven te veel bijwerkingen). Dat betekent dat ik twee weken geen auto mag besturen en daarna een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het CBR geeft aan dat de wachttijd daarvoor rond de 3 tot 4 maanden is?!?!! 

Terwijl ik nooit klachten heb gehad en ritmestoornissen nooit gezien zijn zal ik ingrijpend en lang gehinderd worden in mijn dagelijkse functioneren vanwege iets wat tot nu toe geen klachten gaf...... Een dubbel en haast oneerlijk gevoel. 

Kunt u uitleggen waarop de regel gehanteerd wordt bij een preventieve plaatsing? Alvast dank!

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • M T avatar
  . Uit je reactie(s) maak ik op dat je niet begreep/begrijpt wat mijn vraag (en de intentie erachter) was. Dr. begreep deze wel, en beantwoorde mijn vraag uitstekend. Jouw reactie, interpretatie en oordeel voegen daar voor mij niets aan toe. Wat mij betreft is dit onderwerp gesloten.

  0
 • H V avatar
  ,Aparte reactie als door een wesp gestoken.Nare reactie ook. Je maakt het persoonlijk terwijl het dat niet is. Ik ken je niet en reageer alleen op hetgeen jij geschreven hebt.Als je ICD dan zo nodig is dan zou je je er ook geen dubbel en haast oneerlijk gevoel bij hoeven hebben dat je ff niet mag rijden ( hoe triviaal is dat ).Je voelt je in je emotie aangesproken , begrijpelijk maar niet nodig. Uit je reactie voel ik frustratie.Dit zijn toch echt jouw woorden.Terwijl ik nooit klachten heb gehad en ritmestoornissen nooit gezien zijn zal ik ingrijpend en lang gehinderd worden in mijn dagelijkse functioneren vanwege iets wat tot nu toe geen klachten gaf...... Een dubbel en haast oneerlijk gevoel. Sterkte met alles!

  0
 • M T avatar
  ,Het gevoel dat jou bekruipt is een onterechte interpretatie. Ik zie wel degelijk het nut van de Icd-plaatsing! Ik zie alleen niet het nut van rij-ontzegging bij een preventieve plaatsing. Ben het er niet mee eens dat alle Icd-dragers gelijk worden gezien in deze. Mooi dat jij de keuze kan maken om de plaatsing uit te stellen. Die keus heb ik echter niet meer. Ik volg het advies van mijn behandelend cardioloog en heb het besluit genomen in goed overleg met hem. Ik denk dat iedereen dit soort besluiten op basis van de eigen situatie zelf moet maken. En dat ieder besluit kracht en wijsheid vraagt. Het ene is niet beter of sterker dan het andere....... Toegeven dat mijn lijf de Icd nu toch echt nodig heeft, loslaten dat ik daarover niet meer alle controle heb en mijn leven daar (op bepaalde punten) op aanpassen vraagt misschien nog meer mentale kracht dan voorgaande besluiten om de plaatsing uit te stellen. Ik wens je toe dat je de plaatsing nog lang kunt uitstellen en dat het je goed gaat.

  0
 • H V avatar
  Ik moet hier toch even op reageren.Mij bekruipt het gevoel dat je helemaal het nut niet inziet van het krijgen van een ICD?Misschien vind je het ook niet nodig zelfs...dat lees ik uit je bericht.Simpel gesteld ligt het laatste woord bij jou. Niemand kan je dwingen om een ICD te laten implanteren lijkt me. Een heel goed gesprek met je behandelaar en anders een 2e mening lijkt me op zijn plaats.Ik heb het tegenovergestelde probleem. Ik zie het nut van een ICD implantatie wel en heb ookklachten die niet met medicatie op te lossen zijn...Maar een ICD implantatie betekent het onmiddellijke verlies van mijn baan.dus kies ik op dit moment niet voor een implantatie .......en heb na een goed en open gesprek met de elektrofysioloog besloten de implantatie uit te stellen zo lang als het enigszins verantwoord is.( hier moet je mentaal wel sterk voor in je schoenen staan )Succes met je keuze!

  0
 • L D avatar
  Ik begrijp uw vraag en uw verbazing.Deze regel is opgelegd door het CBR. Voorheen was het 2 maanden, en ongeveer 10 jaar geleden nog 10 jaar rij-ontzegging.Voor de wet wordt iedereen met een ICD gelijk beschouwd, en de achtergrond is de hogere kans op een wegraking bij ICD-patiƫnten, wat iets vaker voorkomt in de eerste weken na implantatie.De termijn gaat ook weer in na een shock.De wachttijden bij CBR is voor heel veel mensen een groot probleem.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy